Rakettangrep mot Nord-Israel

Israel ble angrepet med flere raketter fra Libanon torsdag ettermiddag. Rakettalarmen ble utløst i flere av de store byene i Nord-Israel.
Nedslaget til en Katyusha-rakett avfyrt fra Libanon mot Israel under krigen i 2006. (Arkivfoto: GPO)
Nedslaget til en Katyusha-rakett avfyrt fra Libanon mot Israel under krigen i 2006. (Arkivfoto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

IDF melder på Twitter omkring kl. 16.30 norsk tid at rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned én rakett mellom Akko og Nahariya. To raketter skal ha slått ned utenfor israelsk territorium.

Iron Dome er innstilt for å kunne stanse innkommende raketter som har retning mot boligstrøk eller vital infrastruktur. Raketter som er på vei til å treffe åpen områder blir ikke stanset, på grunn av den høye prisen til hver forsvarsrakett som blir avfyrt.

Libanesiske medier rapporterer at to salver med raketter ble avfyrt fra en palestinsk flyktningleir i nærheten av Tyr, en kystby i Sør-Libanon.

Israelsk politi råder innbyggere i Nord-Israel til å søke tilflukt i bombesikre rom, melder Yedioth Aharonoth.

For to uker siden ble fire israelske soldater skadet i en eksplosjon ved grensen til Libanon. Hizbollah har siden sagt at det var deres militære styrker som stod bak eksplosjonen.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk etterretning bekrefter Syrias bruk av gass
Neste artikkel– Egypts kristne kan bli utryddet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise