Israel svarte med luftaksjon i Sør-Libanon

Israelske luftstyrker gjennomførte en luftaksjon sør for Beirut natt til fredag. Aksjonen kom som et svar på rakettangrepet mot Nord-Israel torsdag.
Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)
Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon. Disse ble brukt i angrepet på reaktoren. (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)

Israel ble utsatt for rakettangrepet torsdag.

General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)
General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)

– Som respons på rakettangrepene mot nord i går ettermiddag, har IAF-fly rammet et terrormål sør for Beirut over natten. På dette tidspunkt, når våre fly har returnert til trygghet, ønsker jeg alle innbyggerne i Israel en rolig morgen og særlig innbyggerne i nord og de som reiser der, sier Yoav Mordechai, talsmann i IDF.

Flere innbyggere i Beirut som har twitret om hendelsen, skriver ifølge Times of Israel at målet som ble truffet var hovedkvarteret til Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC). Det er en utbrytergruppe fra den mer kjente palestinske terrorgruppen PFLP. De opererer i Libanon i samarbeid med Hizbollah.

Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)
Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)

De siste rapportene fra israelsk presse og IDF antyder at det var sunni-islamister med forbindelser til Al-Qaida, som avfyrte de fire rakettene mot Israel. I en analyse skriver militærkorrespondent Yaakov Lappin i Jerusalem Post, at de trolig har ønsket å dra Israel inn i en krig.

– Det er ikke helt urimelig å se for seg at de som avfyrte rakettene, ville vært fornøyde dersom IDF ble dratt inn i en konflikt med Hizbollah. Deres kalkulasjoner er at shia-organisasjonen ville blitt svekket av IDFs enorme krigsmuskler. Et svekket Hizbollah ville bety et svekket [Bashar] Assad-regime [i Syria] og skifte borgerkrigens maktbalanse i favør sunni-opprørerne, skriver Lappin.

En rekke globale terrorgrupper kjemper på opprørernes side i Syria, og kampene har også spredt seg til Libanon. Resultatet, ifølge Lappin, kan bli «en styrket sunni-islamistisk tilstedeværelse i hele regionen». Derfor må Israel trå varsomt når de svarer på angrep som dette, for å ikke tjene jihadistenes interesser, mener han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise