Israel svarte med luftaksjon i Sør-Libanon

Israelske luftstyrker gjennomførte en luftaksjon sør for Beirut natt til fredag. Aksjonen kom som et svar på rakettangrepet mot Nord-Israel torsdag.
Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)
Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon. Disse ble brukt i angrepet på reaktoren. (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel ble utsatt for rakettangrepet torsdag.

General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)
General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)

– Som respons på rakettangrepene mot nord i går ettermiddag, har IAF-fly rammet et terrormål sør for Beirut over natten. På dette tidspunkt, når våre fly har returnert til trygghet, ønsker jeg alle innbyggerne i Israel en rolig morgen og særlig innbyggerne i nord og de som reiser der, sier Yoav Mordechai, talsmann i IDF.

Flere innbyggere i Beirut som har twitret om hendelsen, skriver ifølge Times of Israel at målet som ble truffet var hovedkvarteret til Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC). Det er en utbrytergruppe fra den mer kjente palestinske terrorgruppen PFLP. De opererer i Libanon i samarbeid med Hizbollah.

Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)
Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)

De siste rapportene fra israelsk presse og IDF antyder at det var sunni-islamister med forbindelser til Al-Qaida, som avfyrte de fire rakettene mot Israel. I en analyse skriver militærkorrespondent Yaakov Lappin i Jerusalem Post, at de trolig har ønsket å dra Israel inn i en krig.

– Det er ikke helt urimelig å se for seg at de som avfyrte rakettene, ville vært fornøyde dersom IDF ble dratt inn i en konflikt med Hizbollah. Deres kalkulasjoner er at shia-organisasjonen ville blitt svekket av IDFs enorme krigsmuskler. Et svekket Hizbollah ville bety et svekket [Bashar] Assad-regime [i Syria] og skifte borgerkrigens maktbalanse i favør sunni-opprørerne, skriver Lappin.

En rekke globale terrorgrupper kjemper på opprørernes side i Syria, og kampene har også spredt seg til Libanon. Resultatet, ifølge Lappin, kan bli “en styrket sunni-islamistisk tilstedeværelse i hele regionen”. Derfor må Israel trå varsomt når de svarer på angrep som dette, for å ikke tjene jihadistenes interesser, mener han.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise