Israel svarte med luftaksjon i Sør-Libanon

Israelske luftstyrker gjennomførte en luftaksjon sør for Beirut natt til fredag. Aksjonen kom som et svar på rakettangrepet mot Nord-Israel torsdag.

Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)
Jagerfly av typen F-15i Eagle i aksjon. Disse ble brukt i angrepet på reaktoren. (Illustrasjon: Matt Morgan, flickr.com)

Israel ble utsatt for rakettangrepet torsdag.

General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)
General Yoav Mordechai, talsmann i IDF (Foto: Wikimedia Commons)

– Som respons på rakettangrepene mot nord i går ettermiddag, har IAF-fly rammet et terrormål sør for Beirut over natten. På dette tidspunkt, når våre fly har returnert til trygghet, ønsker jeg alle innbyggerne i Israel en rolig morgen og særlig innbyggerne i nord og de som reiser der, sier Yoav Mordechai, talsmann i IDF.

Flere innbyggere i Beirut som har twitret om hendelsen, skriver ifølge Times of Israel at målet som ble truffet var hovedkvarteret til Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC). Det er en utbrytergruppe fra den mer kjente palestinske terrorgruppen PFLP. De opererer i Libanon i samarbeid med Hizbollah.

Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)
Yaakov Lappin, militærkorrespondent i Jerusalem Post. (Foto: YaakovLappin.com)

De siste rapportene fra israelsk presse og IDF antyder at det var sunni-islamister med forbindelser til Al-Qaida, som avfyrte de fire rakettene mot Israel. I en analyse skriver militærkorrespondent Yaakov Lappin i Jerusalem Post, at de trolig har ønsket å dra Israel inn i en krig.

– Det er ikke helt urimelig å se for seg at de som avfyrte rakettene, ville vært fornøyde dersom IDF ble dratt inn i en konflikt med Hizbollah. Deres kalkulasjoner er at shia-organisasjonen ville blitt svekket av IDFs enorme krigsmuskler. Et svekket Hizbollah ville bety et svekket [Bashar] Assad-regime [i Syria] og skifte borgerkrigens maktbalanse i favør sunni-opprørerne, skriver Lappin.

En rekke globale terrorgrupper kjemper på opprørernes side i Syria, og kampene har også spredt seg til Libanon. Resultatet, ifølge Lappin, kan bli “en styrket sunni-islamistisk tilstedeværelse i hele regionen”. Derfor må Israel trå varsomt når de svarer på angrep som dette, for å ikke tjene jihadistenes interesser, mener han.

Forrige artikkel– Egypts kristne kan bli utryddet
Neste artikkelAftenposten endret overskrift til det bedre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no