Gikk til angrep på soldater med store steinblokker

Israelske soldater ble utsatt for et livstruende masseangrep på Vestbredden mandag. Tre palestinere ble drept, opplyser palestinske kilder. PA varsler at kveldens fredsforhandlinger med Israel blir utsatt.

Israelske soldater og grensepoliti blir angrepet av store steinblokker mandag. (Foto: Skjermdump fra maysa ayyad, Youtube.com)
Israelske soldater og grensepoliti blir angrepet av store steinblokker mandag. (Foto: Skjermdump fra maysa ayyad, Youtube.com)

Styrkene var i Kalandiya for å arrestere en mistenkt palestiner, som skal utgjøre en sikkerhetsrisiko for Israel. Men soldatene og politimennene ble offer for et bakholdsangrep og følte at deres liv var truet. Derfor gjorde IDF-avdelingen tiltak for å beskytte sitt liv.

Et videoklipp som det palestinske nyhetsbyrået WAFA har publisert, viser hvordan militærkjøretøyene til soldatene ble angrepet fra hustak og på gateplan, av palestinere som kastet store steinblokker og andre gjenstander mot bilene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2udF2d_d3A4[/youtube]

Angrepet under arrestasjon
Grensepolitiet arresterte en mistenkt terrorist under sitt oppdrag i Kalandiya og tok ham med inn til avhør. Det var under arrestasjonen, som i første omgang ble utført av spesialsoldater kledd i sivile klær, at rundt 1.500 palestinere skal ha gått ut i gatene og angrepet soldatene med brannbomber og store steiner, sier talsmann for grensepolitiet Shai Hakimi til Times of Israel.

Hakimi sier de israelske soldatene brukte opprørskontroll-midler, noe som vanligvis er gummikuler og tåregass. Hakimi sier at han ikke er kjent med at skarp ammunisjon ble brukt. Han er heller ikke kjent med at noen palestinere ble drept.

Det israelske forsvaret gransker nå hendelsen.

– Soldatene åpnet ild etter at deres liv var i overhengende fare, sier IDF.

– Store, voldelige menneskemasser som dette, som er mange ganger flere i antall enn sikkerhetsstyrkene, gir oss ikke noe annet valg enn å bruke skarp ammunisjon i selvforsvar, sier oberstløytnant Peter Lerner, talsmann for IDF.

PA avlyser møte
Kveldens planlagte forhandlingsmøte mellom Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat i Jeriko er avlyst. PA avlyser i protest mot det de hevder er IDFs drap på tre palestinere nær flyktningleiren Kalandiya på Vestbredden i morges, melder
Jerusalem Post. 19 andre palestinere skal ha blitt såret.

– Slike kriminelle handlinger krever umiddelbar og internasjonal innblanding, for å tvinge Israel til å stanse sine stadige lovbrudd og for å få på plass internasjonal beskyttelse for vårt folk, sier Rami Hamdallah, PAs statsminister .

PA-president Mahmoud Abbas sin talsmann Nabil Abu Rudeineh har også fordømt de israelske “ugjerningene”.

Forrige artikkelNTB nevner ikke alle lettelsene Israel har gjort
Neste artikkel– Det er i Israels interesse at Assad taper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no