Fatahs Facebook-side hyller “Palestinas snikskytter”

En ni år gammel israelsk jente ble skutt i Psagot på Vestbredden lørdag. En offisiell Facebook-side til Fatah, bevegelsen som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene, hyller terroristen.

Skjermdump fra Times of Israel og Fatahs Facebook-side.
Skjermdump fra Times of Israel og Fatahs Facebook-side.
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Palestinian Media Watch (PMW) gjengir skjermdump av hyllesten fra Facebook-siden til Fatah (Fatah – The Main Page). I den arabiske teksten heter det:

“Palestinas snikskytter var her. Han hilset Hebron [hvor en israelsk soldat ble drept i september] og han hvilte i El-Bireh [referanse til lørdagens drap av den ni år gamle jenta]. Han la igjen underskriften til en [virkelig] mann i ulike deler av hjemlandet. Han hilste og forsvant, og dro til et annet sted, med en ny underskrift, mens han forteller historiene til de som elsker hjemlandet.”

Oppdatering: Mandag 7. oktober meldte nettsiden TheBlaze.com at Facebook-oppdateringen ble fjernet i ettertid.

Under regjeringsmøtet søndag la statsminister Benjamin Netanyahu ansvaret for skyteangrepet på de palestinske selvstyremyndighetene og “det stadige oppvigleriet i palestinske medier”.

– Så lenge oppvigleriet pågår, kan ikke PA løpe fra ansvaret for disse handlingene, skal Netanyahu ha sagt, ifølge avisen Ma’ariv.

De israelske bosetningen Psagot ligger noen få hundre meter fra den palestinske landsbyen El-Bireh i Ramallah-området. Skyteangrepet mot jenta var det tredje større terrorangrepet på Vestbredden i løpet av de to siste ukene.

Foreløpig etterforskning viser at terroristen klarte å skyte kun ett skudd fra et hjemmelaget våpen, fra kloss hold mot jenta, før han flyktet fra stedet til El-Bireh.

Israelske sikkerhetsstyrker har ikke hatt informasjon på forhånd om disse siste terrorangrepene, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Noam Glick ble lagt inn på sykehuset lørdag med alvorlige skader. Siden den gang er hennes tilstand noe forbedret.

 

Forrige artikkelSe foredrag av Bjørn Hermann om Vestbredden
Neste artikkelMiddelmådig popalbum
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -