Israeler klubbet til døde utenfor sitt eget hjem

To palestinere væpnet med øks og jernstenger angrep et israelsk ektepar i deres hjem nord i Jordan-dalen på Vestbredden natt til fredag. Mannen ble klubbet til døde, kona klarte å rømme.

Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.
Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.

Ekteparet hørte lyder utenfor huset og gikk ut for å sjekke, da de ble angrepet av gjerningsmennene, rapporterer Ha’aretz. Kona slapp unna med lettere skader, mens hennes mann, en oberst i IDFs reservestyrker, ble drept rundt klokken 01:00 lokal tid. Den dreptes navn er Shrayah Ofer, melder Yedioth Aharnoth.

Det er den overlevende kvinnen som opplyser at angriperne var palestinere væpnet med jernstenger og øks. Times of Israel og andre israelske nettaviser beskriver hendelsen som et “mistenkt terrorangrep”, men etterforskerne er likevel usikre på det nåværende tidspunkt. Det blir etterforsket hva som kan være motivet til angriperne.

Etter å ha drept Ofer, skal drapsmennene ha løpt etter kvinnen. Etter at hun rømte fra åstedet stanset hun en passerende bil for å få hjelp.

– Jeg mottok en telefon fra en kvinne som sa at hun og hennes ektemann ble angrepet inne i sitt hjem. Hun klarte å rømme og bruke en passerende bil til hjelp. Jeg sendte med en gang medisinsk personell i området til åstedet og kontaktet sikkerhetsstyrkene, forklarer en av operatørene på nødnummersentralen til Jerusalem Post.

Øyenvitner sier til nettavisen at de så en kvinne ligge på veien med et “totalt ødelagt” ben.

– Vi trodde det var en bilulykke, før vi forsto hva som var skjedd. Hun sa at de hørte hunder som bjeffet, at hennes kjæreste gikk ut og hun så at han ble slått med klubber og jernstenger. Kvinnen forsvant ut bakdøren.

De siste ukene har det vært flere terrorangrep mot israelere på Vestbredden. Mandag angrep to palestinere arrestert, mistenkt for å ha infiltrert bosetningen Psagot 5. oktober og skutt en ni år gammel jente. Jenta overlevde og fikk lettere skader. I september ble to IDF-soldater drept av terrorister i to ulike angrep.

Forrige artikkelIran stanser anti-zionistisk konferanse
Neste artikkelConrad Myrland taler på markering av Krystallnatten i Hamar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no