Angrep militærbase med traktor

En palestinsk angriper kjørte en traktor gjennom gjerdet til en israelsk militærbase på Vestbredden torsdag kveld. Da mannen nektet å stanse ble han skutt og drept av israelske soldater.

Foto: Skjermdump fra Kanal 2
Foto: Skjermdump fra Kanal 2

Angriperen er identifisert som Younis al-Radeideh fra Øst-Jerusalem. Angriperens bror gjennomførte et lignende terrorangrep med traktor i Jerusalem i 2009. Også han ble skutt på stedet av sikkerhetsvakter, skriver Times of Israel.

Politiet i Jerusalem mener Younis al-Radeidehs “traktorangrep” på militærbasen Rama var en enkeltmannsoperasjon. Da han kjørte gjennom porten og inn på basen oppfattet “IDF-soldatene det som en umiddelbar trussel og åpnet ild”, forklarer forsvarets pressekontor.

De nye enkeltangrepene mot israelere og israelske interesser fra palestinsk hold de siste månedene, blir av Midtøsten-analytiker Avi Issacharoff i Times of Israel beskrevet som “en ny form for terror”. For å ikke bli oppdaget arbeider terroristene alene og det er ofte vanskelig å stadfeste for politiet om det er snakk om terrorangrep eller ikke.

Forrige artikkelTyrkia avviser at de sladret på Israel
Neste artikkelBli med MIFF Østfold og Reidun Bugge fra Jerusalem til Eilat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no