Ny dag med vold på Vestbredden

Et israelsk ektepar fikk moderate skader da deres bil ble angrepet av palestinske terrorister med molotov-cocktail.

Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)
Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)

Molotov-cocktail er en enkel hjemmelaget bombe av en flaske bensin eller sterk alkohol, som forårsaker store brannskader. Bilen som paret kjørte i ble fullstendig ødelagt i flammene, men de klarte å komme seg ut i tide, forklarer Yedioth Aharonoth.

De to kjørte på veien nær Tekoa, som ligger blant en klynge bosetninger kalt Gush Etzion på Vestbredden, da de ble angrepet. Medisinsk personell behandlet dem på stedet, før de ble fraktet videre til Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Torsdag forsøkte en palestiner i tjueårene å knivstikke en IDF-soldat til døde ved sjekkpunktet Abu Dis, men ble selv drept da israelske soldater skjøt i selvforsvar. Soldatene gjennomførte et søk på en palestinsk bil som de mistenkte for å frakte narkotika, da den palestinske mannen gikk til angrep. En annen palestiner ble også skutt og drept tidligere på dagen, etter at han skjøt med et hjemmelaget våpen ved sjekkpunktet Tapuach. Mannen var utstyrt med en rekke eksplosiver, melder politiet.

En rekke voldshendelser de siste ukene, tyder på at den relativt rolige situasjonen på Vestbredden er i ferd med å forvitre. Israel har de siste årene fjernet mange sjekkpunkter på Vestbredden, noe som har økt terroristenes mulighet til å bevege seg fritt og smugle våpen mellom byer og landsbyer.

Forrige artikkelTre møter mellom Kerry og Netanyahu før Iran-samtaler
Neste artikkelLapid krever endringer etter lav lønnsvekst
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no