Steinkastere angrep kjøretøy og skadet småjente

Ei to år gammel israelsk jente fikk moderate hodeskader da unge palestinske angripere kastet steiner mot bilen som moren kjørte i Øst-Jerusalem.

Foto: Skjermdump fra IsraelHayom.com
Foto: Skjermdump fra IsraelHayom.com

I dag opplyste Jerusalem-politiet at de har arrestert fire palestinske tenåringer, som er mistenkt for å ha utført steinangrepet torsdag. Alle de fire mistenkte skal være innbyggere i den arabiske bydelen Sur Baher i Øst-Jerusalem. I løpet av dagen vil politiet be Distriktsdomstolen i hovedstaden om varetektsfengsling mens etterforskning av hendelsen pågår.

– I løpet av de siste månedene har vi sett en økning i antallet voldshendelser fra palestinere i flere av Jerusalems nabolag, særlig der de bruker steiner eller molotov-cocktail. Forsøkene på å skade israelere øker alltid når USAs utenriksminister John Kerry skal til Israel, for å presse Israel i forhandlingene med de palestinske myndighetene, sier en politikilde til Israel Hayom.

To år gamle Avigail Magen ble fraktet til Hadassah-sykehuset med moderate skader og full av blod, men legene hennes tror og håper at hun vil bli helt frisk igjen. Talskvinne for sykehuset, Rachel Goldblatt, sier “barnets tilstand er stabil. Hun ankom sykehuset med hodeskader, men er ved full bevissthet”.

Avigails bestefar Ya’akov Magen sier han har sett videoopptak fra hendelsen.

– Da jeg så opptakene av en av av steinene som rammet dem, kunne jeg ikke tro mine egne øyne. Det var en stein på halvannen til to kilogram. Denne type hendelser blir stadig drøftet. Men fram til noe skjer, fram til noen blir skadet, vil ingen gjøre noe med det, mener han.

Jerusalems ordfører Nir Barkat besøkte Avigail og hennes familie på Hadassah torsdag kveld og ba myndighetene gjøre mer for å forhindre bølgen av palestinske steinangrep.

Forrige artikkelPeres ga Presidentmedaljen til Elie Wiesel
Neste artikkelJulemesse for venner av Israel i MIFF Trondheim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no