David Papo ble en reddende engel

En terrorbombe ble oppdaget av David Papo (bildet) på en israelsk buss i Bat Yam søndag. Passasjerene ble evakuert i tide, men en politimann ble lettere skadet da bomben gikk av.
David Papo oppdaget den mistenkelige baggen før bombens eksplosiver kunne ta mange uskyldige menneskeliv. (Foto: Twitter)
David Papo oppdaget den mistenkelige baggen før bombens eksplosiver kunne ta mange uskyldige menneskeliv. (Foto: Twitter)

– Etter å ha undersøkt eksplosiver fra åstedet, har vi konkludert at dette var et terrorangrep, sier politiets talsmann Micky Rosenfeld. Både politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet arbeider ut fra teorien om at dette var et terrorangrep som palestinske terrorister står bak, melder Ha’aretz. Ingen grupper har hittil meldt at de står bak angrepet.

Talsmann Moshir al-Masri fra Hamas kaller angrepet ”en heltedåd”, mens Ahmed al-Mudlal fra Islamsk Jihad truer med nye angrep. Al-Mudlal erklærte at kampen mot Israel vil fortsette og at de aldri vil veive med et hvitt flagg i overgivelse. ”Vi nekter å sitte stille mens Israel tramper på rettighetene til det palestinske folk,” sa al-Mudlal.

– Hendelsen i Bat Yam illustrerer det faktum at terrortrusselen lurer i bakgrunnen, spesielt i disse dager, når det er forsøk på å få framgang i fredssamtalene, sier politisjef Yohanan Danino.

Eitan Fiksman, talsmann for buss-selskapet Dan Bus, opplyser at én av bussens tolv passasjerer gjorde sjåføren oppmerksom på en mistenkelig bag ombord. «Passasjeren åpnet baggen og så ledninger.  Sjåføren stanset, ringte politiet og ba passasjerene forlate bussen,» sier Fiksman, ifølge Yedioth Aharonoth. Ifølge Jerusalem Post var det David Papo som åpnet baggen. Han blir nå hyllet som en helt i sosiale medier i Israel.

Bomben eksploderte omkring ti minutter etter at passasjerene hadde forlatt bussen. Yedioth Aharonoth skriver at israelske bombeeksperter gjennomførte en kontrollert detonasjon av bomben. Ha’aretz melder at bomben eksploderte etter at bombeekspertene hadde «begynt å inspisere det mistenkelige objektet».

En politimann fikk øresus av eksplosjonen og ble kjørt til sykehus. Alle vinduene i bussen ble blåst ut.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman fordømte angrepet og sa: ”Forsøket på terrorangrep på bussen i Bat Yam er en påminnelse, til tross for at det endte bra, at terroren som truer oss, aldri tar pause. De ”rolige periodene” som vi har hatt den siste tiden, er et resultat av det viktige arbeidet våre sikkerhetsorganisasjoner gjør, og ikke på grunn av at terrororganisasjonene har tatt pause på grunn av de pågående fredsforhandlingene. Det er viktig å huske at våre fiender som forsøker å skade oss, vil fortsette å prøve. Det er opp til oss å være forberedt, både våre ledere og passasjerer på bussene.”

Det siste terrorangrepet mot en buss i Israel fant sted i november 2012. 28 personer ble skadet da en bombe eksploderte. En israelsk araber har erkjent seg skyldig i å ha utplassert bomben med politiske motiver.

Geir Knutsen bidro til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise