Hizbollah gjør dobbel krigsforbrytelse

Hizbollah og andre terrorgrupper som angriper Israel med raketter begår doble krigsforbrytelser hver gang de avfyrer en rakett, påpeker Benjamin Netanyahu. Israel ble angrepet fra Sør-Libanon søndag morgen.
Nedslaget til en Katyusha-rakett avfyrt fra Libanon mot Israel under krigen i 2006. (Arkivfoto: GPO)
Nedslaget til en Katyusha-rakett avfyrt fra Libanon mot Israel under krigen i 2006. (Arkivfoto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Søndag morgen ble innbyggerne i Nord-Israel vekket av lyden fra eksploderende raketter.

Israelske kilder melder at fire eller fem Katyusha-raketter ble avfyrt fra Sør-Libanon mot Israel i morges. En eller to av rakettene skal ha slått ned vest for byen Kiryat Shmona, mens de andre rakettene trolig ikke krysset grensen. Ingen personer eller materiell skal ha blitt skadet, men en av rakettene startet en brann i åssiden over byen, ifølge tv-bilder fra nyhetsbyrået Reuters. Libanesiske kilder melder at to Katyusha-raketter eksploderte ved landsbyen Sarda, ca. 2,5 kilometer nordøst for Metulla i Nord-Israel.

Ordfører Nissim Malka i Kiryat Shmona forteller at folk går på jobb og skole som normalt, men vil bli varslet om eventuelle endringer.

IDF skal ha svart på angrepet med å skyte artillerigranater mot området rakettene ble skutt fra. Libanesiske medier melder om nedslag på to forskjellige områder, i fjellsiden ved landsbyen Rashaya el Foukhar og ved landsbyen Kfar Chouba. Den norske FN-styrken Norbatt var tidligere ansvarlig for dette området.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarte den libanesiske regjeringen mot å tillate angrep fra Libanon mot Israel.

– IDF reagerte på rakettangrepene med styrke og hurtighet, sa Netanyahu søndag formiddag.

– Den libanesiske regjeringen løfter ikke en finger for å hindre opprustningen av terror-organisasjoner, la han til.

Netanyahu bemerket også at Hizbollah begår to krigsforbrytelser samtidig ved å utplassere raketter og granater i sivile hjem i Libanon og ved å skyte mot sivile i Israel.

Militære kilder sier til Jerusalem Post at IDF vet hvor rakettene ble skutt fra, men at det er for tidlig å si hvilken organisasjon som står bak angrepet. Se senere årene er det andre grupper enn Hizbollah som offisielt har tatt på seg ansvaret for slike rakettangrep.

Rakettangrepet kommer bare to uker etter at den israelske soldaten Shlomi Cohen ble drept av skudd avfyrt fra libanesisk side av grensen av en libanesisk soldat.

Det er fire måneder siden forrige gang raketter ble skutt fra Libanon mot Israel. Se også artikkelen Aftenposten endret overskrift til det bedre, som ble skrevet etter angrepet i august.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise