Netanyahu krever at rakettangrepene stanses

Rakettangrepene mot Israel fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen har økt i frekvens de siste ukene. Benjamin Netanyahu advarer Hamas-regimet om sterke motreaksjoner dersom ikke angrepene tar slutt.

Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.
Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Vi vil svare mot alle som angriper oss, uttalte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag, ifølge Ynetnews.com.

– Vi bekjemper terroristangrep når vi avdekker at de er under planlegging, og vi svarer mot de som angriper oss, sa han under en pressekonferanse sammen med Canadas statsminister.

– Hvis Hamas og de andre terrororganisasjonene har glemt denne lærdommen, vil de komme til å lære det på nytt, på den vanskelige måten – og veldig snart, sa statsministeren.

Advarte også i helgen
De senere ukene har rakettangrepene fra Gaza nok en gang tiltatt. Mandag denne uken ble minst tre raketter avfyrt mot Israel. En av dem landet i Eshkol-regionen i Negev og to landet i nærheten av Eilat.

Tirsdagens advarsel var den andre fra Netanyahu til Hamas på få dager. Gjennom egyptiske diplomatiske kanaler ba Netanyahu i helgen Hamas om umiddelbart å se til at rakettangrepene ble avsluttet, melder Ha’aretz.

Til tross for advarselen ble en rakett avfyrt allerede senere den samme lørdagen. Den eksploderte i Sha’ar Hanegev-området. Som respons gikk de israelske forsvarsstyrkene til angrep på to mål i Gaza natt til søndag.

Arrestasjoner og veisperringer
Israelske kilder anser det som sannsynlig at rakettangrepene vil fortsette å eskalere om ikke Hamas tar grep for å stoppe dem. Ha’aretz melder at Hamas i helgen skal ha arrestert noen medlemmer av mindre terrororganisasjoner, i et forsøk på å hindre rakettangrep.

Etter Netanyahus nyeste advarsel tirsdag skal Hamas ha begynt å sette opp veisperringer i grenseområdene for å hindre Islamsk Jihad og andre grupperinger i å avfyre flere raketter. Hamas-styrker gjennomsøker biler som nærmer seg grensegjerdet for å stanse eventuelle planer om rakettangrep.

Under helgens angivelige samtaler mellom Hamas-regimet og Israel via en egyptisk mellommann, skal Hamas ha gitt uttrykk for at det ikke er i deres interesse å se en eskalering av konflikten på dette tidspunktet. Israel skal ha gjort det klart at heller ikke de ønsker å se konflikten eskalere, men at de kommer til å respondere militært på ethvert angrep fra Gaza i fortsettelsen.

Forrige artikkelHarper lover Canadas støtte gjennom «ild og vann»
Neste artikkelDet muslimske brorskapet avslørt på NRK
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/