Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu krever at rakettangrepene stanses

Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.
Rakettavfyringsbase i Gaza. Foto: IDF/Flickr.
Rakettangrepene mot Israel fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen har økt i frekvens de siste ukene. Benjamin Netanyahu advarer Hamas-regimet om sterke motreaksjoner dersom ikke angrepene tar slutt.

– Vi vil svare mot alle som angriper oss, uttalte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag, ifølge Ynetnews.com.

– Vi bekjemper terroristangrep når vi avdekker at de er under planlegging, og vi svarer mot de som angriper oss, sa han under en pressekonferanse sammen med Canadas statsminister.

– Hvis Hamas og de andre terrororganisasjonene har glemt denne lærdommen, vil de komme til å lære det på nytt, på den vanskelige måten – og veldig snart, sa statsministeren.

Advarte også i helgen
De senere ukene har rakettangrepene fra Gaza nok en gang tiltatt. Mandag denne uken ble minst tre raketter avfyrt mot Israel. En av dem landet i Eshkol-regionen i Negev og to landet i nærheten av Eilat.

Tirsdagens advarsel var den andre fra Netanyahu til Hamas på få dager. Gjennom egyptiske diplomatiske kanaler ba Netanyahu i helgen Hamas om umiddelbart å se til at rakettangrepene ble avsluttet, melder Ha’aretz.

Til tross for advarselen ble en rakett avfyrt allerede senere den samme lørdagen. Den eksploderte i Sha’ar Hanegev-området. Som respons gikk de israelske forsvarsstyrkene til angrep på to mål i Gaza natt til søndag.

Arrestasjoner og veisperringer
Israelske kilder anser det som sannsynlig at rakettangrepene vil fortsette å eskalere om ikke Hamas tar grep for å stoppe dem. Ha’aretz melder at Hamas i helgen skal ha arrestert noen medlemmer av mindre terrororganisasjoner, i et forsøk på å hindre rakettangrep.

Etter Netanyahus nyeste advarsel tirsdag skal Hamas ha begynt å sette opp veisperringer i grenseområdene for å hindre Islamsk Jihad og andre grupperinger i å avfyre flere raketter. Hamas-styrker gjennomsøker biler som nærmer seg grensegjerdet for å stanse eventuelle planer om rakettangrep.

Under helgens angivelige samtaler mellom Hamas-regimet og Israel via en egyptisk mellommann, skal Hamas ha gitt uttrykk for at det ikke er i deres interesse å se en eskalering av konflikten på dette tidspunktet. Israel skal ha gjort det klart at heller ikke de ønsker å se konflikten eskalere, men at de kommer til å respondere militært på ethvert angrep fra Gaza i fortsettelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart