Israel rammet to terrorister

Terroristen som angrep Israel med raketter like etter Ariel Sharons begravelse, ble i natt drept av israelske sikkerhetsstyrker. En annen væpnet terrorist ble også drept i den samme aksjonen.

- Vi har uskadeliggjort terrorister som avfyrte raketter fra Gaza-stripen, inkludert terroristen som avfyrte raketter etter Ariel Sharons begravelse, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Reuven Kapuscinski, flickr.com)
- Vi har uskadeliggjort terrorister som avfyrte raketter fra Gaza-stripen, inkludert terroristen som avfyrte raketter etter Ariel Sharons begravelse, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: Reuven Kapuscinski, flickr.com)

I samarbeid med etterretningstjenesten Shin Bet, angrep israelske luftstyrker natt til onsdag en bil på Gaza, og palestinerne Ahmad al Zaanim og Mohammed al Zaanim omkom i angrepet, melder nyhetsbyrået AFP. De to var ifølge Ha’aretz væpnede terrorister.

22 år gamle Ahmad al Zaanim er identifisert som aktiv i terrororganisasjonen PFLP (Folkefronten for palestinsk frigjøring). Han skal ha stått bak en rekke av rakettangrepene som har vært rettet mot Israel den senere tiden, og hadde blant annet ansvaret for de to rakettene som ble skutt samme dag som Ariel Sharon ble begravet.

”Blodet er ikke spilt forgjeves”
Islamsk Jihads militære gruppering Al-Quds Brigadene kom etter angrepet med en kommentar, melder Ynetnews.com.

”Hans blod er ikke spilt forgjeves. Hans død vil forfølge okkupanten hvor den enn går”, skrev gruppen på sin nettside.

Zaanim var aktiv i Islamsk Jihad før han ble med i PFLP.

”Islamsk Jihad vil fortsette på motstandens vei inntil hele det palestinske landet er fritt”, skrev de i uttalelsen på nettsiden.

Rammer gjerningsmennene direkte
Siden 1. januar har åtte raketter slått ned på israelsk område, og fem raketter har blitt uskadeliggjort i luften av forsvarssystemet Iron Dome. Til sammen er seks palestinere drept i militære svar fra IDF mot terrormål i Gaza.

Den erfarne journalisten Ron Ben-Yishai fra Yedioth Aharonoth påpeker i en analyse at IDF nå fokuserer på å ramme individer som har vært direkte involvert i rakettangrepene, fremfor å ramme mål tilhørende Hamas.

Forrige artikkelDet muslimske brorskapet avslørt på NRK
Neste artikkelSterke reaksjoner på MIFFs magasin
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/