Rakettangrep mot Ashkelon torsdag

En rakett rettet mot den israelske byen Ashkelon ble avfyrt fra Gaza torsdag ettermiddag. Antall angrep fra Gaza hittil i 2014 har økt betydelig fra 2013.
Byen Ashkelon sør i Israel er et av stedene som stadig er truet av rakettangrepene fra Gaza. Foto: Wikimedia Commons.
Byen Ashkelon sør i Israel er et av stedene som stadig er truet av rakettangrepene fra Gaza. Foto: Wikimedia Commons.

Alarmene gikk i byen Ashkelon da raketten ble registrert. Den falt imidlertid ned i et åpent område, og ingen personer eller eiendom kom til skade.

Israelske myndigheters statistikk viser at terrorgruppene i Gaza i januar avfyrte tre ganger så mange bomber mot Israel som gjennomsnittet i hver måned i 2013. Det skriver Times of Israel.

Til nå i år er det avfyrt 20 granatbomber og raketter mot de sør-israelske lokalsamfunnene, samt to improvisert sammensatte eksplosiver ved grensen. Så langt har det forekommet to ganger at IDF har gått til aksjoner for å stanse militante grupper i deres forsøk på å avfyre raketter.

Sikkerhetstjenesten regner med at det er fraksjoner som er ute etter å undergrave Hamas-regimet som først og fremst står bak angrepene den siste tiden, forteller avisen Ma’ariv. Hamas har imidlertid ikke vært så proaktive i å forhindre angrepene som de viste evne til i tiden like etter Gaza-krigen i 2012, bemerker Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise