Nasrallah truer med krig

Lederen for Hizbollah forbereder troppene sine på mulig krig mot Israel. Det israelske forsvaret trapper opp beredskapen på grensen mot Libanon.
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah antyder at han forbereder nye angrep mot Israel. Foto: Skjermdump fra Youtube.
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah antyder at han forbereder nye angrep mot Israel. Foto: Skjermdump fra Youtube.

Hassan Nasrallah har advart nøkkelledere i hæren sin om mulighet for krig mot Israel, skrev en libanesisk journalist med tette bånd til Hizbollah i den libanesiske avisen Al-Akhbar torsdag.

”I sin siste tale advarte Hassan Nasrallah om at Hizbollahs beredskap mot [den israelske] fienden kom uten å ha noe å gjøre med andre kamper. Det han ikke sa offentlig, sa han til det militære personellet i partiet sitt, da han i lukkede møter beordret dem til handling. Han sa til dem at motstandsbevegelsen [Hizbollah] kan bli tvunget til å føre en kamp på tre fronter samtidig: I Syria, internt [i Libanon], og mot [den israelske] fienden.”

Det er Times of Israel som gjengir den libanesiske journalisten.

 

Truet med represalier

Onsdag kom Hizbollah med en kunngjøring om at organisasjonen ville ”velge rett tid og sted for represalier”, etter at det israelske forsvaret angrep en våpenkonvoi på vei fra Syria til Hizbollahs våpenlagre i Libanon natt til mandag i Bekaa-dalen i Libanon, i nærheten av den syriske grensen. Hizbollah omtalte angrepet som «et angrep mot hele Libanon».

Uttalelsen onsdag ble sendt på Hizbollahs egen tv-kanal Al-Manar. Nyhetssendingene på denne kanalen hadde inntil da benektet at det hadde forekommet et angrep, og dette var den første bekreftelsen Hizbollah ga på at et angrep fra Israel hadde funnet sted mandag. IDF bekreftet angrepet tirsdag, i et intervju med Time Magazine. IDF-talsmannen meddelte at konvoien som ble stanset og ødelagt inneholdt ballistiske raketter. Allerede mandag var det en rekke medier som rapporterte om angrepet.

Terrororganisasjonen benektet at liv hadde gått tapt i angrepet, men sier det oppsto materielle skader, og at angrepet skjedde i nærheten av byen Janta i Bekaa-dalen, et område hvor Hizbollah står sterkt. De benekter fortsatt at det var en våpenkonvoi som var målet for de israelske styrkene, selv om også libanesiske aviser nå skriver at det var dette som skjedde.

Byen Janta ligger langs en kjent rute for våpensmugling mellom Syria og Libanon, forteller den libanesiske avisen Daily Star.

 

IDF i beredskap

Etter onsdagens trusler, økte det israelske forsvaret beredskapsnivået langs den israelske grensen mot Libanon. Sivilforsvaret i byene i grenseområdet ble instruert til å være forberedt på et mulig angrep fra Hizbollah, og gårdbrukere i distriktet ble bedt om å holde seg borte fra grensegjerdet.

Iran benyttet samme dag anledningen til å rette nok en trussel mot Israel på Hizbollahs vegne, forteller Israel Hayom.

– Vi er overrasket over at den sionistiske enheten ikke har lært av tidligere erfaringer. Hizbollah vil sørge for at den sionistiske enheten får smake enda et tap, sa Alaeddin Boroujerdi, som leder det iranske parlamentets komité for utenrikspolitikk og nasjonal sikkerhet.

USAs utenriksminister John Kerry uttalte på sin side at våpentransportene fra Syria til Hizbollah i Libanon er ”en trussel mot Israel”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise