IDFs marinekommando stanset rakettlevering til Gaza

IDFs Shayetet 13-avdeling bordet onsdag morgen frakteskipet Klos-C i Rødehavet. Om bord fant de avanserte syriske raketter av typen M-302 på vei fra Iran til islamistiske terrorgrupper på Gaza-stripen.

Bildet viser en av rakettene som ble funnet ombord i skipet, ifølge IDF. (Foto: IDF)
Bildet viser en av rakettene som ble funnet ombord i skipet, ifølge IDF. (Foto: IDF)

Bordingen fant sted 1500 kilometer sør for Israel, i farvannet utenfor grensen mellom Sudan og Eritrea, melder Times of Israel. I en forløpig kontroll har IDF funnet flere titalls M-302 raketter med en rekkevidde på opptil 200 kilometer og stridshode på 170 kilo. Våpen var skjult mellom pakker med sement.

Ha’aretz melder at M-302 raketter ble avfyrt inn i Israel under Den andre Libanon-krigen i 2006. Denne avisen opplyser at raketten har rekkevidde på 100 kilometer, det er muligens med maksimal tyngde på stridshodet. en,

– Vi kan si med sikkerhet at Iran står bak dette forsøket på å smugle våpen til Gaza, sier en offiser i IDF.

Frakteskipet Klos-C seiler med flagg fra Panama. Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon sier at mannskapet tilsynelatende var ukjent med innholdet i frakten.

Våpenlasten til Klos-C skulle etter planen lastes av i Sudan og smugles videre gjennom Egypt og inn til terrorgrupper på Gaza-stripen, mener israelske etterretning.

De israelske forsvarsstyrkene har laget denne videoen som viser hvordan rakettene ble fraktet fra Syria, via Iran og Irak mot Rødehavet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nYd2b__wxKY[/youtube]

Det vil ta flere døgn å føre skipet til havn i en israelsk havn. Der vil skipet bli grundig gjennomsøkt.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som er på besøk i USA, har gratulert forsvarsminister Ya’alon, forsvarssjef Benny Gantz og Mossad-sjef Tamir Pardo med den suksessfulle bordingen. Operasjonen vitner om Israels gode etterretningsinformasjon og deres kapasitet til å gjennomføre operasjoner langt sør i Rødehavet.

Forrige artikkelPA hyller barnemorder som “heltemodig kjemper”
Neste artikkel26 minutt med MIFFs leder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.