IDFs marinekommando stanset rakettlevering til Gaza

IDFs Shayetet 13-avdeling bordet onsdag morgen frakteskipet Klos-C i Rødehavet. Om bord fant de avanserte syriske raketter av typen M-302 på vei fra Iran til islamistiske terrorgrupper på Gaza-stripen.
Bildet viser en av rakettene som ble funnet ombord i skipet, ifølge IDF. (Foto: IDF)
Bildet viser en av rakettene som ble funnet ombord i skipet, ifølge IDF. (Foto: IDF)

Bordingen fant sted 1500 kilometer sør for Israel, i farvannet utenfor grensen mellom Sudan og Eritrea, melder Times of Israel. I en forløpig kontroll har IDF funnet flere titalls M-302 raketter med en rekkevidde på opptil 200 kilometer og stridshode på 170 kilo. Våpen var skjult mellom pakker med sement.

Ha’aretz melder at M-302 raketter ble avfyrt inn i Israel under Den andre Libanon-krigen i 2006. Denne avisen opplyser at raketten har rekkevidde på 100 kilometer, det er muligens med maksimal tyngde på stridshodet. en,

– Vi kan si med sikkerhet at Iran står bak dette forsøket på å smugle våpen til Gaza, sier en offiser i IDF.

Frakteskipet Klos-C seiler med flagg fra Panama. Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon sier at mannskapet tilsynelatende var ukjent med innholdet i frakten.

Våpenlasten til Klos-C skulle etter planen lastes av i Sudan og smugles videre gjennom Egypt og inn til terrorgrupper på Gaza-stripen, mener israelske etterretning.

De israelske forsvarsstyrkene har laget denne videoen som viser hvordan rakettene ble fraktet fra Syria, via Iran og Irak mot Rødehavet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nYd2b__wxKY[/youtube]

Det vil ta flere døgn å føre skipet til havn i en israelsk havn. Der vil skipet bli grundig gjennomsøkt.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som er på besøk i USA, har gratulert forsvarsminister Ya’alon, forsvarssjef Benny Gantz og Mossad-sjef Tamir Pardo med den suksessfulle bordingen. Operasjonen vitner om Israels gode etterretningsinformasjon og deres kapasitet til å gjennomføre operasjoner langt sør i Rødehavet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPA hyller barnemorder som «heltemodig kjemper»
Neste artikkel26 minutt med MIFFs leder
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise