Israel angrepet med 70 raketter fra Gaza

Terrorgruppen Islamsk Jihad angrep Israel med over 70 raketter onsdag. - Dersom det ikke blir ro i Sør-Israel, vil det bli bråk, mye bråk i Gaza, kommenterer statsminister Benjamin Netanyahu.
Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)
Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)

Det blir ikke meldt om personskader etter rakettregnet som falt over Israel onsdag. Forsvarssystemet Iron Dome stanset minst tre raketter, melder Jerusalem Post. Dette forsvarssystemet prioriterer å stanse raketter som er på vei mot boligområder eller vital infrastruktur. IDF sier åtte raketter slo ned i sivile boligområder. Minst én rakett traff byen Sderot.

Islamsk Jihad melder at de står bak rakettangrepene, og hevder de avfyrte 90 raketter og granater, melder Jerusalem Post. Antallet prosjektiler som kom inn i Israel varierer i meldinger i israelske medier. Ha’aretz skriver 70 raketter ble skutt mot Sør-Israel, og at 41 slo ned på israelsk side.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon lover at Israel kommer til å svare på angrepene, som er det største, eller blant de aller største, siden november 2012.

De første svarene kom allerede onsdag kveld, da israelske stridsvogner, ifølge IDF skjøt mot to «infrastruktur tilhørende terrorister». Senere onsdag kveld kommer det meldinger om israelske luftoperasjoner mot 29 mål på Gaza-stripen, inkludert baser til Islamsk Jihad.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier Israel «ikke har noe annet valg enn å ta helt over Gaza-stripen».

Islamsk Jihad sier rakettangrepene var en hevn etter at IDF tirsdag drepte tre væpnede medlemmer av organisasjonen. IDF sier mennene ble satt ut av spill da de forsøkte å angripe israelske styrker på rutineoppdrag i området med granater.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise