Israel angrepet med 70 raketter fra Gaza

Terrorgruppen Islamsk Jihad angrep Israel med over 70 raketter onsdag. – Dersom det ikke blir ro i Sør-Israel, vil det bli bråk, mye bråk i Gaza, kommenterer statsminister Benjamin Netanyahu.

Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)
Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)

Det blir ikke meldt om personskader etter rakettregnet som falt over Israel onsdag. Forsvarssystemet Iron Dome stanset minst tre raketter, melder Jerusalem Post. Dette forsvarssystemet prioriterer å stanse raketter som er på vei mot boligområder eller vital infrastruktur. IDF sier åtte raketter slo ned i sivile boligområder. Minst én rakett traff byen Sderot.

Islamsk Jihad melder at de står bak rakettangrepene, og hevder de avfyrte 90 raketter og granater, melder Jerusalem Post. Antallet prosjektiler som kom inn i Israel varierer i meldinger i israelske medier. Ha’aretz skriver 70 raketter ble skutt mot Sør-Israel, og at 41 slo ned på israelsk side.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon lover at Israel kommer til å svare på angrepene, som er det største, eller blant de aller største, siden november 2012.

De første svarene kom allerede onsdag kveld, da israelske stridsvogner, ifølge IDF skjøt mot to “infrastruktur tilhørende terrorister”. Senere onsdag kveld kommer det meldinger om israelske luftoperasjoner mot 29 mål på Gaza-stripen, inkludert baser til Islamsk Jihad.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier Israel “ikke har noe annet valg enn å ta helt over Gaza-stripen”.

Islamsk Jihad sier rakettangrepene var en hevn etter at IDF tirsdag drepte tre væpnede medlemmer av organisasjonen. IDF sier mennene ble satt ut av spill da de forsøkte å angripe israelske styrker på rutineoppdrag i området med granater.

Forrige artikkelSenders jødiske reise
Neste artikkelDavid Cameron: – Å delegitimere Israel er avskyelig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.