Ville drepe jøder med gasseksplosjon

Aziz Musa Uwisat (48) kuttet gassledninger og satte ut et stearinlys i nærheten for å utløse en gasseksplosjon i bolighus til jøder i Jerusalem. Slik ville han hevne at jøder besøker Tempelplassen.

Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og politiet i Jerusalem varslet i dag at de har arrestert Aziz Musa Uwisat. Den 48 år gamle araberen fra Øst-Jerusalem, som har israelsk ID-kort, er mistenkt for flere forsøk på terrorangrep med utløsning av gasseksplosjoner i jødiske boligområder. Han er også mistenkt for et økseangrep i 2012.

Etter at Uwisat hørte om en dødelig gasseksplosjon i Jerusalem i januar, bestemte han seg for å prøve å utløse slike eksplosjoner i sin egen krig mot jøder.

23. februar forsøkte han seg i boligområdet Armon Hanatziv, hvor han saboterte en gassledning.

I begynnelsen av mars kuttet han gassledninger i flere bygninger i samme nabolag, og etterlot minst ett stearinlys i nærheten. Eksplosjonen ble forhindret da beboere i området rapporterte om høy konsentrasjon av gass. Senere ble det oppdaget to avkuttede gassledninger i bygningen.

– Det var ekstrem fare for en eksplosjon, sa en politimann kort tid etter hendelsen.

Den mistenkte araberen har også fortalt i forhør at han angrep en ultraortodoks jøde med øks ved Damaskus-porten i gamlebyen i 2012.

– Hans motiv var nasjonalistisk, det er sikkert, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post. Mannen skal ha sagt i forhør at han ville hevne at jøder besøker Tempelplassen og at Israel skader “uskyldige mennesker på Gaza-stripen”.

Uwisat har tidligere vært kjent av israelske sikkerhetsstyrker som et aktivt Hamas-medlem.

 

Forrige artikkel– Egypt og Saudi-Arabia vil få atombomben straks etter Iran
Neste artikkelTi grunner til at Israel-boikott er umoralsk og hindrer fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.