Ville drepe jøder med gasseksplosjon

Aziz Musa Uwisat (48) kuttet gassledninger og satte ut et stearinlys i nærheten for å utløse en gasseksplosjon i bolighus til jøder i Jerusalem. Slik ville han hevne at jøder besøker Tempelplassen.

Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og politiet i Jerusalem varslet i dag at de har arrestert Aziz Musa Uwisat. Den 48 år gamle araberen fra Øst-Jerusalem, som har israelsk ID-kort, er mistenkt for flere forsøk på terrorangrep med utløsning av gasseksplosjoner i jødiske boligområder. Han er også mistenkt for et økseangrep i 2012.

Etter at Uwisat hørte om en dødelig gasseksplosjon i Jerusalem i januar, bestemte han seg for å prøve å utløse slike eksplosjoner i sin egen krig mot jøder.

23. februar forsøkte han seg i boligområdet Armon Hanatziv, hvor han saboterte en gassledning.

I begynnelsen av mars kuttet han gassledninger i flere bygninger i samme nabolag, og etterlot minst ett stearinlys i nærheten. Eksplosjonen ble forhindret da beboere i området rapporterte om høy konsentrasjon av gass. Senere ble det oppdaget to avkuttede gassledninger i bygningen.

– Det var ekstrem fare for en eksplosjon, sa en politimann kort tid etter hendelsen.

Den mistenkte araberen har også fortalt i forhør at han angrep en ultraortodoks jøde med øks ved Damaskus-porten i gamlebyen i 2012.

– Hans motiv var nasjonalistisk, det er sikkert, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post. Mannen skal ha sagt i forhør at han ville hevne at jøder besøker Tempelplassen og at Israel skader “uskyldige mennesker på Gaza-stripen”.

Uwisat har tidligere vært kjent av israelske sikkerhetsstyrker som et aktivt Hamas-medlem.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise