Rakettangrep mot israelske storbyer

Minst to raketter fra Gaza slo ned i områder ved de israelske storbyene Ashkelon og Ashdod torsdag morgen. Den israelske regjeringen sitter i krisemøte.

Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Statsminister Benjamin Netanyahu har kalt inn til ekstraordinært møte i regjeringen torsdag morgen, etter at Israel onsdag ble utsatt for det kraftigste regn av raketter siden november 2012. Rakettangrepene fra Gaza fortsetter torsdag morgen, denne gang er raketter også avfyrt i retning av storbyene Ashkelon og Ashdod, melder Jerusalem Post. Sikkerhetsstyrker leter etter de nøyaktige nedslagsstedene. Det blir antatt at eksplosjonene kom i åpne områder.

Yedioth Aharonoth melder at forsvarssystemet Iron Dome stanset en rakett på vei mot Asheklon. Det betyr sannsynligvis at rakettens bane truet et israelsk boligområde eller vital infrastruktur.

I Ashdod ble flere innbyggere skadet da de løp til tilfluktsrom. Kommunen har vedtatt å holde sine skoler stengt i dag. I Ashkelon tar foreldre barna ut av skolen, melder den israelske journalisten Yaakov Lappin på Twitter. Rakettalarmen har gått i en rekke israelske byer, også i Yavne og Rehovot.

Israelske luftstyrker svarte på rakettangrepene onsdag med å angripe 29 mål til Islamsk Jihad og Hamas på Gaza-stripen.

 

Fordømmelse fra FN

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømte onsdag rakettangrepene mot Israel.

– Generalsekretæren fordømmer sterkt alle rakettangrepene mot Israel fra Gaza i dag, angrep som Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for, heter det i en uttalelse.

Ki-moon oppmuntrer alle parter til å vise “maksimal tilbakeholdenhet”.

Torsdag formiddag kom også fordømmelse fra Norges utenriksminister Børge Brende.

 

 

Forrige artikkelDavid Cameron: – Å delegitimere Israel er avskyelig
Neste artikkelNorge fordømmer rakettangrepene mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.