Fire israelske soldater såret på Golan

En IDF-patrulje ved grensen mot Syria ble tirsdag rammet av en bombeeksplosjon. Målet med angrepet skal ha vært å forsøke å kidnappe en israelsk soldat.

Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.
Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.

Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag kjørte en patrulje fra det israelske forsvaret gjennom et uoversiktlig fjellområde på Golan-høydene i nærheten av grensen mot Syria. Patruljen besto av to pansrede kjøretøy. Soldatene stoppet bilene idet de observerte mistenkelig oppførsel hos en mann langs veien, og idet de gikk ut av bilene, eksploderte bomben. Det israelske forsvaret opplyser at en av soldatene er alvorlig skadet, mens de tre andre er lettere eller moderat skadet.

Ynetnews.com skriver at den samme strategien er velkjent fra Hizbollahs angrep mot israelske tropper i Libanon i tidligere tider, nemlig å lokke soldater til å bevege seg ut av kjøretøyene, for så å detonere eksplosiver mens soldatene er minimalt beskyttet.

De israelske styrkene sørget umiddelbart etter angrepet for å sikre området for å utelukke muligheten for at en kidnappingssituasjon kunne oppstå. IDF gikk samtidig til aksjon mot syriske militærbaser i det samme grenseområdet, som reaksjon mot angrepet.

Det er fortsatt uklart tirsdag kveld hvem som sto bak angrepet. Al-Arabiya rapporterer imidlertid at målet for angrepet skal ha vært å kidnappe en israelsk soldat, noe som altså ikke lyktes.

Forrige artikkelSarpsborg Arbeiderblad lovpriser Tel Aviv
Neste artikkelCarl I. Hagen: – Israel er demokratisk garanti
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/