Fire israelske soldater såret på Golan

En IDF-patrulje ved grensen mot Syria ble tirsdag rammet av en bombeeksplosjon. Målet med angrepet skal ha vært å forsøke å kidnappe en israelsk soldat.
Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.
Israelske tropper patruljerer uoversiktlige områder på Golan-høydene. Foto: IDF/Flickr.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag kjørte en patrulje fra det israelske forsvaret gjennom et uoversiktlig fjellområde på Golan-høydene i nærheten av grensen mot Syria. Patruljen besto av to pansrede kjøretøy. Soldatene stoppet bilene idet de observerte mistenkelig oppførsel hos en mann langs veien, og idet de gikk ut av bilene, eksploderte bomben. Det israelske forsvaret opplyser at en av soldatene er alvorlig skadet, mens de tre andre er lettere eller moderat skadet.

Ynetnews.com skriver at den samme strategien er velkjent fra Hizbollahs angrep mot israelske tropper i Libanon i tidligere tider, nemlig å lokke soldater til å bevege seg ut av kjøretøyene, for så å detonere eksplosiver mens soldatene er minimalt beskyttet.

De israelske styrkene sørget umiddelbart etter angrepet for å sikre området for å utelukke muligheten for at en kidnappingssituasjon kunne oppstå. IDF gikk samtidig til aksjon mot syriske militærbaser i det samme grenseområdet, som reaksjon mot angrepet.

Det er fortsatt uklart tirsdag kveld hvem som sto bak angrepet. Al-Arabiya rapporterer imidlertid at målet for angrepet skal ha vært å kidnappe en israelsk soldat, noe som altså ikke lyktes.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise