Skyting mot israelske soldater ved grensen til Egypt

En israelsk soldat ble lettere såret da det ble avfyrt skudd mot en israelsk styrke fra egyptisk territorium i Sinai-ørkenen onsdag ettermiddag.

Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

De israelske soldatenes jeep ble rammet av skudd fra egyptisk side av grensen. Det er ukjent hvem som sto bak skytingen, som inntraff samtidig som israelske tropper stanset et smuglingsforsøk. Frontruten på kjøretøyet ble truffet og knust, og en soldat pådro seg kuttskader fra glassbitene. En militær ekspert uttaler til Walla News at patruljekjøretøyet mest sannsynlig ble truffet av streifskudd og ikke av målrettet beskytning.

Israel har bygget et 230 km langt gjerde langs grensen mot Egypt for å hindre ulovlige innvandrere og smuglere på Sinai-halvøyen i å ta seg inn i landet. De lovløse tilstandene på Sinai-halvøyen medfører jevnlig at grenseområdet mot Israel rammes av voldsbruk.

Dette melder Times of Israel.

Forrige artikkelVil ikke forhandle om annet enn landegrenser
Neste artikkelUSA øker investeringene i energisamarbeid med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/