Hizbollah bombet israelsk patrulje

Hassan Nasrallah sier Hizbollah var ansvarlige for bombingen av en patrulje fra det israelske forsvaret i nærheten av grensen mot Libanon i mars.

Plakat av Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. Illustrasjon: Flickr.com.
Plakat av Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. Illustrasjon: Flickr.com.

Fredag 14. mars eksploderte en veibombe i nærheten av Israels grense mot Libanon. Bomben var plassert i veien, og rammet en patrulje fra de israelske sikkerhetsstyrkene. Kjøretøyet ble skadet, men det oppsto ingen personskade. Etterpå rammet det israelske forsvaret flere Hizbollah-baser på den libanesiske siden av grensen som reaksjon på angrepet.

Nå sier lederen for den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah, Hassan Nasrallah, at det var dem som sto bak bomben. I et intervju med den libanesiske avisen As-Safir hevder han at den var ment som en gjengjeldelse for et israelsk luftangrep mot en Hizbollah-base i februar, melder nyhetsbyrået AP og Israel Hayom.

Nasrallah sier i intervjuet at bomben sendte et budskap om at Hizbollah fortsatt er i stand til å kjempe mot Israel, selv om de også kjemper i borgerkrigen i Syria på president Bashar Assads side i den brutale konflikten der mer enn 150.000 mennesker er blitt drept på tre år.

Forrige artikkelLiten tro på fredsavtale
Neste artikkel– Fiendskapet mot Israel kommer av misunnelse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/