Israelske soldater angrepet ved Gaza-grensen

Væpnede palestinske menn avfyrte torsdag granater mot israelske soldater som patruljerte langs grensen mot Gaza.

Grensegjerdet mellom Gaza og Israel. (Foto: Wikimedia Commons.)
Grensegjerdet mellom Gaza og Israel. (Foto: Wikimedia Commons.)

Soldatene skjøt tilbake i selvforsvar, og det er ikke meldt om skadede personer verken på israelsk eller palestinsk side, melder Times of Israel.

Dette var det tredje sammenstøtet ved Gaza-grensen på en og samme dag, og angrepet føyer seg inn i en serie av hendelser den senere tiden.

Tidligere på dagen torsdag ble to palestinere lettere skadet. De skadede var med i en demonstrasjon der en folkemengde marsjerte mot grensegjerdet nord i Gaza, i nærheten av grenseovergangen Eretz. De israelske soldatene beordret demonstrantene til å stanse da de nærmet seg gjerdet, og skjøt mot dem i beinhøyde da ordren ikke ble etterkommet. De to som ble skadet ble brakt til behandling på et palestinsk sykehus.

Torsdag morgen ble det rapportert om en eksplosjon inne i Gaza, som IDF sier skyldtes en granat som må ha falt ned ved et uhell før den forlot palestinsk territorium.

Mandag hørte IDF-tropper en eksplosjon ved grensegjerdet, i nærheten av stedet der torsdagens demonstrasjon ble avholdt. Målet med å plante eksplosivene ser ut til å ha vært å ramme israelske grensepatruljer.

Ingen av de israelske soldatene kom til skade i noen av disse angrepene.

Forrige artikkelBennett mener annektering er løsningen
Neste artikkelRestplasser til Israel etter påske
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/