Israelske soldater angrepet ved Gaza-grensen

Væpnede palestinske menn avfyrte torsdag granater mot israelske soldater som patruljerte langs grensen mot Gaza.
Grensegjerdet mellom Gaza og Israel. (Foto: Wikimedia Commons.)
Grensegjerdet mellom Gaza og Israel. (Foto: Wikimedia Commons.)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Soldatene skjøt tilbake i selvforsvar, og det er ikke meldt om skadede personer verken på israelsk eller palestinsk side, melder Times of Israel.

Dette var det tredje sammenstøtet ved Gaza-grensen på en og samme dag, og angrepet føyer seg inn i en serie av hendelser den senere tiden.

Tidligere på dagen torsdag ble to palestinere lettere skadet. De skadede var med i en demonstrasjon der en folkemengde marsjerte mot grensegjerdet nord i Gaza, i nærheten av grenseovergangen Eretz. De israelske soldatene beordret demonstrantene til å stanse da de nærmet seg gjerdet, og skjøt mot dem i beinhøyde da ordren ikke ble etterkommet. De to som ble skadet ble brakt til behandling på et palestinsk sykehus.

Torsdag morgen ble det rapportert om en eksplosjon inne i Gaza, som IDF sier skyldtes en granat som må ha falt ned ved et uhell før den forlot palestinsk territorium.

Mandag hørte IDF-tropper en eksplosjon ved grensegjerdet, i nærheten av stedet der torsdagens demonstrasjon ble avholdt. Målet med å plante eksplosivene ser ut til å ha vært å ramme israelske grensepatruljer.

Ingen av de israelske soldatene kom til skade i noen av disse angrepene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise