Granatkastingen fra Gaza fortsetter

Natt til mandag ble det kastet to granater over grensegjerdet fra Gaza mot en patrulje fra det israelske forsvaret.

Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)
Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)

Angrepet fant sted sør på Gaza-stripen, og ingen er rapportert skadet, ifølge Times of Israel. Den senere tiden har en rekke lignende angrep funnet sted.

Dette siste granatangrepet kom samtidig som den jødiske påskefeiringen ble innledet. I anledning feiringen av pesach, har det israelske forsvaret iverksatt ekstraordinære sikkerhetstiltak. Allmenn trafikk til og fra Vestbredden er stanset fra mandag til onsdag, men det gis unntak for trafikk med humanitære og medisinske formål. Ifølge forsvarsminister Moshe Ya’alon vil ferdselsbegrensningene avsluttes midnatt onsdag, dersom IDF sine sikkerhetsvurderinger tillater det.

Mandag morgen var ekstra sikkerhetspersonell utplassert over hele landet i forbindelse med beredskapsøkningen i påsken. Til tempelhøyden i Jerusalem var det kun muslimske kvinner og menn over 50 år med israelsk statsborgerskap som fikk adgang i dag. Turister og jøder fikk ikke komme inn, på grunn av faren for konflikter.

Forrige artikkelIran: – Vi har rett til å høyanrike uran
Neste artikkelBritisk lærer ville sende jødisk elev ”til gasskamrene”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/