Terrorcelle avdekket på Vestbredden

Syv medlemmer av en terrorcelle med tilknytning til Hamas er arrestert for å ha planlagt terrorangrep i Israel. Gruppen skal ha anskaffet skytevåpen og fremstilt eksplosiver av kunstgjødsel.
Den avslørte terrorcellen hadde sin base i byen Kalkilya på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Den avslørte terrorcellen hadde sin base i byen Kalkilya på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde arrestasjonene onsdag, ifølge Times of Israel. Cellen hadde base i den palestinske byen Kalkilya, som befinner seg lengst vest på Vestbredden, like ved sikkerhetsbarrieren mot Israel. Blant de syv pågrepne er én arabisk israelsk statsborger. De syv har blitt pågrepet med jevne mellomrom i løpet av de siste månedene. De er alle tiltalt for å ha planlagt skyteangrep og bombeeksplosjoner i Israel.

– Denne etterforskningen avslører enda en gang hvilken motivasjon som finnes ute i feltet til å utføre terrorangrep mot israelere, og hvilken risiko som finnes for at israelske borgere kan bli rekruttert av terrororganisasjoner for å utføre terrorangrep, uttaler Shin Bet i en pressemelding.

Flere av de pågrepne skal i løpet av etterforskningsprosessen først ha blitt arrestert av de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden, for så å bli løslatt etter avhør. Løslatelsene skjedde til tross for at de pågrepne var i besittelse av en fjernkontroll for aktivering av eksplosiver da de ble arrestert. Det er den israelske etterretningstjenesten som har foretatt arrestasjonene etter at de palestinske styrkene de samarbeidet med løslot de siktede. De syv vil bli stilt for retten i løpet av de nærmeste dagene, melder etterretningstjenesten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise