– Hamas lønner ungdommer for å oppta plass på Tempelhøyden

Ved å betale lønn til palestinske ungdommer for å tilbringe tid på Tempelhøyden og utgi seg for å være religiøse studenter, bidrar Hamas til å hindre jøder i å slippe inn på plassen. Dette forteller en arrestert Hamas-topp i avhør hos israelsk etterretning.
Hamas betaler gode faste lønninger til ungdommer for å forsøke å hindre jøder i å besøke Tempelplassen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Hamas betaler gode faste lønninger til ungdommer for å forsøke å hindre jøder i å besøke Tempelplassen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)

I et avhør som fant sted torsdag ved militærdomstolen i Samaria, avslørte den nylig arresterte Hamas-tillitsvalgte Mahmoud Toama at Hamas har et hemmelig samarbeid med den arabisk-israelske organisasjonen Islamic Movement, og at organisasjonen brukes av Hamas til å kanalisere penger til finansiering av terrorbevegelsens prosjekter i Jerusalem. Toama er medlem av Hamas’ Shura-råd, organet som er ansvarlig for alle organisasjonens politiske beslutninger, inkludert militære avgjørelser.

 

Fast lønn for å stoppe jødiske besøk

I avhøret forklarte han til etterretningstjenesten Shin Bet at et av prosjektene Hamas driver i Jerusalem, gjennom samarbeidet med Islamic Movement, er å betale arabiske ungdommer for å oppholde seg kontinuerlig på Tempelhøyden under dekke av å være religiøse studenter. Formålet er å forhindre jøder i å besøke det hellige stedet som pilgrimer, forklarte han. Hamas betaler ungdommene en fast lønn på om lag 7.000 til 9.000 kroner i måneden, ifølge Toama.

Sheikh Raed Salah, som leder Islamic Movements nordlige avdeling, er i hemmelig kontakt med lederskapet i Hamas, hevder Toama.

Shin Bet bemerker i en uttalelse at det har vært en økning i voldelig aktivitet på Tempelhøyden de siste månedene, og at dette i noen tilfeller har medført at politiet har måttet stenge det hellige stedet for jødiske besøkende.

 

– Enhet med Fatah av økonomisk nødvendighet

Toama har også bekreftet at Iran inntil i fjor var hovedkilden for finansiering av Hamas, men at Iran stoppet bidragene i fjor, og at dette har medført en økonomisk krise i organisasjonen. Han sier det er dette som har gjort det nødvendig for Hamas å gå inn i en enhetsregjering med Fatah, og at det nye samarbeidet ikke markerer noen forandring i organisasjonens syn.

Toama fortalte også om de nære forbindelsene mellom Hamas og Det muslimske brorskap. Selv var han aktiv i brorskapet fra 1983, og ble med i Hamas da organisasjonen ble dannet i 1987 som brorskapets palestinske arm. Han fortalte Shin Bet at åtte representanter fra det internasjonale Muslimske Brorskap er medlemmer av Shura-rådet til Hamas, og at ledere innen Hamas finnes blant annet i Tyrkia og Qatar. Mange som er aktive ledere i Hamas var blant fangene som ble frigitt i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit.

Dette forteller Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise