Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hamas lønner ungdommer for å oppta plass på Tempelhøyden

Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Hamas betaler gode faste lønninger til ungdommer for å forsøke å hindre jøder i å besøke Tempelplassen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Ved å betale lønn til palestinske ungdommer for å tilbringe tid på Tempelhøyden og utgi seg for å være religiøse studenter, bidrar Hamas til å hindre jøder i å slippe inn på plassen. Dette forteller en arrestert Hamas-topp i avhør hos israelsk etterretning.

I et avhør som fant sted torsdag ved militærdomstolen i Samaria, avslørte den nylig arresterte Hamas-tillitsvalgte Mahmoud Toama at Hamas har et hemmelig samarbeid med den arabisk-israelske organisasjonen Islamic Movement, og at organisasjonen brukes av Hamas til å kanalisere penger til finansiering av terrorbevegelsens prosjekter i Jerusalem. Toama er medlem av Hamas’ Shura-råd, organet som er ansvarlig for alle organisasjonens politiske beslutninger, inkludert militære avgjørelser.

 

Fast lønn for å stoppe jødiske besøk

I avhøret forklarte han til etterretningstjenesten Shin Bet at et av prosjektene Hamas driver i Jerusalem, gjennom samarbeidet med Islamic Movement, er å betale arabiske ungdommer for å oppholde seg kontinuerlig på Tempelhøyden under dekke av å være religiøse studenter. Formålet er å forhindre jøder i å besøke det hellige stedet som pilgrimer, forklarte han. Hamas betaler ungdommene en fast lønn på om lag 7.000 til 9.000 kroner i måneden, ifølge Toama.

Sheikh Raed Salah, som leder Islamic Movements nordlige avdeling, er i hemmelig kontakt med lederskapet i Hamas, hevder Toama.

Shin Bet bemerker i en uttalelse at det har vært en økning i voldelig aktivitet på Tempelhøyden de siste månedene, og at dette i noen tilfeller har medført at politiet har måttet stenge det hellige stedet for jødiske besøkende.

 

– Enhet med Fatah av økonomisk nødvendighet

Toama har også bekreftet at Iran inntil i fjor var hovedkilden for finansiering av Hamas, men at Iran stoppet bidragene i fjor, og at dette har medført en økonomisk krise i organisasjonen. Han sier det er dette som har gjort det nødvendig for Hamas å gå inn i en enhetsregjering med Fatah, og at det nye samarbeidet ikke markerer noen forandring i organisasjonens syn.

Toama fortalte også om de nære forbindelsene mellom Hamas og Det muslimske brorskap. Selv var han aktiv i brorskapet fra 1983, og ble med i Hamas da organisasjonen ble dannet i 1987 som brorskapets palestinske arm. Han fortalte Shin Bet at åtte representanter fra det internasjonale Muslimske Brorskap er medlemmer av Shura-rådet til Hamas, og at ledere innen Hamas finnes blant annet i Tyrkia og Qatar. Mange som er aktive ledere i Hamas var blant fangene som ble frigitt i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit.

Dette forteller Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart