Mann med bombebelte avslørt

Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)
Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Grensepolitiet ved kontrollposten Tapuah på Vestbredden stanset mannen fredag formiddag klokken ti. Han ble oppfattet som mistenkelig fordi han var ikledd en varm, altfor stor frakk på en solfylt dag med hete temperaturer. Mannen ble rutinemessig beordret til å ta frakken av seg, med de israelske mannskapene på avstand. Da han tok av frakken, ble det avdekket at han var utstyrt med et bombebelte om livet, som skal ha bestått av 12 sammenkoblede eksplosiver.

Den pågrepne mannen ble brakt inn til avhør hos etterretningstjenesten Shin Bet. Ingen ble skadet under pågripelsen.

Politiets hovedteori er at mannen var på vei til å utføre en selvmordsaksjon, og at det kanskje var sikkerhetsstyrkene som pågrep ham som var målet for aksjonen.

Offiseren ved Alon-bataljonen i grensepolitiet, som hadde hånd om pågripelsen, sier det ikke enda er klart nøyaktig hva den pågrepne mannen hadde planlagt å gjøre, eller om han var en selvmordsbomber.

– Det vi vet er at soldatenes årvåkenhet og ferdigheter førte til at den mistenkte ble arrestert og eksplosivene nøytralisert, noe som mest sannsynlig forhindret en alvorlig tragedie, sier han.

Den forrige selvmordsaksjonen som ble utført i Israel fant sted i 2008.

Dette melder blant andre Times of Israel og Israel Hayom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag