10.000 raketter er lagret i Gaza

70 prosent av Israels sivilbefolkning er innenfor rekkevidde for rakettangrep fra terroristene på Gaza-stripen.
I øyeblikket er 10.000 raketter lagret på Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com.)
I øyeblikket er 10.000 raketter lagret på Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com.)

På Hamas’ lokale verksteder for rakettproduksjon i Gaza gjøres tusenvis av prosjektiler klare for utskytning. Størrelsen på rakettlagrene øker hele tiden, forteller Jerusalem Post. Hamas utgjør en av de største væpnede styrkene i regionen, med en militærlignende kampstyrke, opplyser en kilde i de israelske sikkerhetsstyrkene til avisen.

– Hamas trenger ikke egentlig iranernes støtte lenger. De lager sine egne våpen, og er selv ansvarlige for det meste av opptreningen, sier kilden.

 

10.000 raketter

– Terroristgrupper i Gaza har så langt samlet 10.000 raketter, uttalte forsvarsminister Moshe Ya’alon i slutten av mai.

Disse inkluderer flere titalls mellomdistanseraketter som kan nå området rundt Tel Aviv. Dermed er 70 prosent av Israels sivilbefolkning innenfor rekkevidde for rakettangrepene fra Gaza.

 

25.000 terrorister

Hamas’ kampstyrker består av 16.000 væpnede menn, mens Islamsk Jihad har 5.000 i sin geriljastyrke, og besitter 2.000 raketter. De mindre terrorgruppene på Gaza har ifølge israelske vurderinger til sammen om lag 4.000 aktive væpnede medlemmer, og hver av gruppene innehar et mindre lager av raketter, bomber og angrepsvåpen. Mange av disse gruppene har lovet troskap til al-Qaidas leder Ayman Al Zawahiri, og nærer bånd til jihadister på Sinai-halvøya og i Syria.

 

Hamas’ charter levner ingen tvil om at organisasjonens mål er å utslette Israel fra kartet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise