10.000 raketter er lagret i Gaza

70 prosent av Israels sivilbefolkning er innenfor rekkevidde for rakettangrep fra terroristene på Gaza-stripen.
I øyeblikket er 10.000 raketter lagret på Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com.)
I øyeblikket er 10.000 raketter lagret på Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com.)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

På Hamas’ lokale verksteder for rakettproduksjon i Gaza gjøres tusenvis av prosjektiler klare for utskytning. Størrelsen på rakettlagrene øker hele tiden, forteller Jerusalem Post. Hamas utgjør en av de største væpnede styrkene i regionen, med en militærlignende kampstyrke, opplyser en kilde i de israelske sikkerhetsstyrkene til avisen.

– Hamas trenger ikke egentlig iranernes støtte lenger. De lager sine egne våpen, og er selv ansvarlige for det meste av opptreningen, sier kilden.

 

10.000 raketter

– Terroristgrupper i Gaza har så langt samlet 10.000 raketter, uttalte forsvarsminister Moshe Ya’alon i slutten av mai.

Disse inkluderer flere titalls mellomdistanseraketter som kan nå området rundt Tel Aviv. Dermed er 70 prosent av Israels sivilbefolkning innenfor rekkevidde for rakettangrepene fra Gaza.

 

25.000 terrorister

Hamas’ kampstyrker består av 16.000 væpnede menn, mens Islamsk Jihad har 5.000 i sin geriljastyrke, og besitter 2.000 raketter. De mindre terrorgruppene på Gaza har ifølge israelske vurderinger til sammen om lag 4.000 aktive væpnede medlemmer, og hver av gruppene innehar et mindre lager av raketter, bomber og angrepsvåpen. Mange av disse gruppene har lovet troskap til al-Qaidas leder Ayman Al Zawahiri, og nærer bånd til jihadister på Sinai-halvøya og i Syria.

 

Hamas’ charter levner ingen tvil om at organisasjonens mål er å utslette Israel fra kartet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise