Terrorist rammet av israelsk luftangrep

En 33 år gammel mann fra Gaza som sto bak en rekke rakettangrep mot Israel ble drept da det israelske luftforsvaret aksjonerte mot terrorbaser i Gaza natt til torsdag.

Terroristen Mahmed Awwar sto bak en rekke rakettangrep mot Israel før han ble drept av det israelske forsvarets luftstyrker. (Foto: Yoni Alper, Terror Watch / Tazpit.)
Terroristen Mahmed Awwar sto bak en rekke rakettangrep mot Israel før han ble drept av det israelske forsvarets luftstyrker. (Foto: Yoni Alper, Terror Watch / Tazpit.)

Mannen som ble drept var Mahmed Awwar fra Beit Lahia. Han var medlem av en voldelig og ekstremistisk terroristcelle i Global Jihad, forteller nyhetsbyrået Tazpit på bakgrunn av militære kilder. Han deltok i en rekke rakettangrep mot Israel over flere år, og var særlig aktiv de siste månedene, mens han samtidig jobbet som politimann for Hamas-regimet i Gaza. Hans gruppe sto blant annet bak rakettangrepene mot Sderot under påskehøytiden 21. april i år. Gruppen hans skal ha lagt planer om en rekke kommende terrorangrep.

Aksjonen var en reaksjon på rakettangrepet fra Gaza onsdag morgen.

 

– Betydelig økning i rakettangrep

– Siden januar har over 200 raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel, noe som indikerer en betydelig økning sammenlignet med fjoråret, da i overkant av 100 raketter ble avfyrt, sier oberstløytnant Peter Lerner, talsmann for det israelske forsvaret.

– Denne nøye planlagte operasjonen er en del av IDFs pågående arbeid med å svekke terrorelementene på Gaza-stripen, og opprettholde sikkerheten for staten Israel, sier Lerner.

 

– Viser Hamas’ sanne ansikt

Statsminister Benjamin Netanyahu roser forsvaret for innsatsen.

– Vår praksis er tydelig: Drep dem som reiser seg for å drepe oss. IDF og Shabak (etterretningstjenesten) utførte en presis operasjon, og vil fortsette å handle effektivt mot alle som forsøker å angripe Israels borgeres sikkerhet, sier Netanyahu.

– Dette er Hamas’ sanne ansikt. De fortsetter å planlegge terrorangrep mot israelske borgere selv når de er en del av den palestinske regjeringen. Jeg vil gjerne minne det internasjonale samfunnet om at Abu Mazen (Mahmoud Abbas), den dagen han dannet regjering med terrororganisasjonen Hamas, lovet å overholde alle tidligere inngåtte avtaler. Det betyr at han er ansvarlig for å avvæpne Hamas og de andre terrororganisasjonene i Gaza, sier statsministeren.

I Jerusalem Post kan du også lese omtale av saken.

Forrige artikkelMIFF får støtte for å sitere elevbesvarelser
Neste artikkel”Jeg sier ikke at han skal skytes. Han er ikke verdt kulen.”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/