Terrorist rammet av israelsk luftangrep

Terroristen Mahmed Awwar sto bak en rekke rakettangrep mot Israel før han ble drept av det israelske forsvarets luftstyrker. (Foto: Yoni Alper, Terror Watch / Tazpit.)
Terroristen Mahmed Awwar sto bak en rekke rakettangrep mot Israel før han ble drept av det israelske forsvarets luftstyrker. (Foto: Yoni Alper, Terror Watch / Tazpit.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mannen som ble drept var Mahmed Awwar fra Beit Lahia. Han var medlem av en voldelig og ekstremistisk terroristcelle i Global Jihad, forteller nyhetsbyrået Tazpit på bakgrunn av militære kilder. Han deltok i en rekke rakettangrep mot Israel over flere år, og var særlig aktiv de siste månedene, mens han samtidig jobbet som politimann for Hamas-regimet i Gaza. Hans gruppe sto blant annet bak rakettangrepene mot Sderot under påskehøytiden 21. april i år. Gruppen hans skal ha lagt planer om en rekke kommende terrorangrep.

Aksjonen var en reaksjon på rakettangrepet fra Gaza onsdag morgen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Betydelig økning i rakettangrep

– Siden januar har over 200 raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel, noe som indikerer en betydelig økning sammenlignet med fjoråret, da i overkant av 100 raketter ble avfyrt, sier oberstløytnant Peter Lerner, talsmann for det israelske forsvaret.

– Denne nøye planlagte operasjonen er en del av IDFs pågående arbeid med å svekke terrorelementene på Gaza-stripen, og opprettholde sikkerheten for staten Israel, sier Lerner.

 

– Viser Hamas’ sanne ansikt

Statsminister Benjamin Netanyahu roser forsvaret for innsatsen.

– Vår praksis er tydelig: Drep dem som reiser seg for å drepe oss. IDF og Shabak (etterretningstjenesten) utførte en presis operasjon, og vil fortsette å handle effektivt mot alle som forsøker å angripe Israels borgeres sikkerhet, sier Netanyahu.

– Dette er Hamas’ sanne ansikt. De fortsetter å planlegge terrorangrep mot israelske borgere selv når de er en del av den palestinske regjeringen. Jeg vil gjerne minne det internasjonale samfunnet om at Abu Mazen (Mahmoud Abbas), den dagen han dannet regjering med terrororganisasjonen Hamas, lovet å overholde alle tidligere inngåtte avtaler. Det betyr at han er ansvarlig for å avvæpne Hamas og de andre terrororganisasjonene i Gaza, sier statsministeren.

I Jerusalem Post kan du også lese omtale av saken.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag