Netanyahu: – Guttene er tatt av terrororganisasjon

De tre kidnappede tenåringene er Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar og Naftali Frenkel. (Foto: Privat)
De tre kidnappede tenåringene er Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar og Naftali Frenkel. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Identiteten til de tre tenåringsguttene som har vært savnet i Israel siden torsdag kveld ble gjort kjent lørdag. Det er Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frenkel (16). Sistnevnte er også amerikansk statsborger.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han forventer at de palestinske selvstyremyndighetene vil gjøre alt de kan for å lokalisere guttene.

– Terroristene kom fra palestinsk territorium og PA er ansvarlige, slo Netanyahu fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De israelske forsvarsstyrkene bruker store mannskaper for å lete etter guttene og samle inn informasjon fra lokalbefolkningen i området hvor de forsvant. For å hindre at kidnapperne forlater israelsk kontrollområde har Israel midlertidig gitt utreisenekt til Jordan for alle palestinere i Hebron-området mellom 20 og 50 år. Beit Guvrin-området, vest for Hebron, er blitt erklært en lukket militærsone, melder Ha’aretz.

En israelsk mann fra Beersheba forteller at de tre kidnappende ungdommene satt på med ham i Hebron-området torsdag kveld.  Kidnappingen må ha skjedd etter at han satt dem av. Mannen sier til israelske medier at han angrer på at han ikke kjørte dem helt hjem.

Det første varselet om at guttene var savnet ble sendt til politiet klokken 22.25 torsdag kveld. Yedioth Aharonoth melder at politiet først startet etterforskning mange timer senere, kl. 03.00 fredag morgen, etter at far til en av guttene møtte fram personlig på politistasjonen.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag