Netanyahu: – Guttene er tatt av terrororganisasjon

Lørdag kveld bekrefter Israels statsminister Benjamin Netanyahu at de tre savnede tenåringsguttene er kidnappet av en terrororganisasjon. Sikkerhetsstyrken antar at guttene fortsatt er live og holdes som gisler et sted på Vestbredden.

De tre kidnappede tenåringene er Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar og Naftali Frenkel. (Foto: Privat)
De tre kidnappede tenåringene er Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar og Naftali Frenkel. (Foto: Privat)

Identiteten til de tre tenåringsguttene som har vært savnet i Israel siden torsdag kveld ble gjort kjent lørdag. Det er Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frenkel (16). Sistnevnte er også amerikansk statsborger.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han forventer at de palestinske selvstyremyndighetene vil gjøre alt de kan for å lokalisere guttene.

– Terroristene kom fra palestinsk territorium og PA er ansvarlige, slo Netanyahu fast.

De israelske forsvarsstyrkene bruker store mannskaper for å lete etter guttene og samle inn informasjon fra lokalbefolkningen i området hvor de forsvant. For å hindre at kidnapperne forlater israelsk kontrollområde har Israel midlertidig gitt utreisenekt til Jordan for alle palestinere i Hebron-området mellom 20 og 50 år. Beit Guvrin-området, vest for Hebron, er blitt erklært en lukket militærsone, melder Ha’aretz.

En israelsk mann fra Beersheba forteller at de tre kidnappende ungdommene satt på med ham i Hebron-området torsdag kveld.  Kidnappingen må ha skjedd etter at han satt dem av. Mannen sier til israelske medier at han angrer på at han ikke kjørte dem helt hjem.

Det første varselet om at guttene var savnet ble sendt til politiet klokken 22.25 torsdag kveld. Yedioth Aharonoth melder at politiet først startet etterforskning mange timer senere, kl. 03.00 fredag morgen, etter at far til en av guttene møtte fram personlig på politistasjonen.

 

Forrige artikkelNytt styremedlem i MIFF
Neste artikkelSe filmklipp fra landsmøtet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.