Truet av slektninger etter å ha kritisert kidnappingen

Etter at en 17 år gammel arabisk israelsk gutt la ut en video på YouTube der han kritiserte kidnappingen av tre israelske gutter, er tre voksne slektninger av ham arrestert for å ha truet med å skade ham. Han er i slekt med et arabisk Knesset-medlem, som tar avstand fra videoen.

17 år gamle Mohammad Zoabi sto opp mot terroristene på YouTube. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
17 år gamle Mohammad Zoabi sto opp mot terroristene på YouTube. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

I den selvlagede videoen oppfordrer 17 år gamle Mohammad Zoabi fra Nasaret kidnapperne til å løslate de tre israelske guttene som forsvant torsdag. Han oppfordrer også statsminister Benjamin Netanyahu til å slutte å forhandle med palestinske terrorister. Zoabi viser frem et israelsk flagg, og avslutter med ”Am Yisrael Chai,” det kjente hebraiske uttrykket som betyr ”leve den jødiske nasjonen”.

Politiet opplyser tirsdag at tre av guttens familiemedlemmer er arrestert mistenkt for å ha truet med å skade ham på grunn av videoen. Familiemedlemmene som er arrestert skal være i alderen mellom 40 og 60 år, og guttens mor skal være blant dem som har vært innkalt av politiet til avhør i saken. Army Radio rapporterer at truslene har ført til at politiet har satt opp sikkerhetsovervåkning av både gutten og skolen han går på, skriver Times of Israel.

Mer enn 53.000 har sett 17-åringens video siden den ble publisert lørdag.

 

Knesset-medlem: – Kidnapperne ikke terrorister

Gutten som laget videoen er i slekt med Knesset-medlem Hanin Zoabi fra det arabiske partiet Balad. Hun tar avstand fra budskapet i videoen, og hevder at kidnapperne ikke er terrorister. Tirsdag omtalte hun sin yngre slektning som ”et trist og dumt tilfelle, med en forkvaklet identitet”. Til Radio Tel Aviv sa hun tirsdag morgen at de som kidnappet tre israelske gutter torsdag kveld ”ikke er terrorister”, men at de handlet slik ”fordi de ikke ser noen annen måte de kan forandre sin situasjon på”.

Utenriksminister Avigdor  Lieberman reagerte sterkt på uttalelsene, og skrev på Facebook:

”Ikke bare er kidnapperne terrorister. Hanin Zoabi er også en terrorist. Kidnapperne og Zoabi, som oppmuntrer dem, bør få samme dom.”

 

Her kan du se 17-åringens video:

Forrige artikkelHjelp MIFF å passere 7000 medlemmer
Neste artikkelNTB og NRK nevner ikke hvorfor
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/