Forsvarsministeren: – Vi vil ikke hvile før guttene er funnet

Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon møtte onsdag foreldrene til de tre kidnappede guttene Eyal Yifrah, Naftali Frankel og Gilad Sha’ar, for å oppdatere dem personlig om utviklingen i etterforskningen og den pågående militære leteaksjonen.

– Dere utviser styrke og utholdenhet. Gjennom slike hendelser som dette er deres standhaftighet viktig og beundringsverdig, sa Ya’alon til guttenes foreldre.

– Vi er midt inne i en operasjon som har til mål å nå kidnapperne og redde guttene. Kampen utvikler seg stadig, dag og natt, og mange aktiviteter pågår i felten. Så lenge vi ikke har bevis for noe annet, er vår antakelse at guttene er i live. Så langt har ingen tatt på seg ansvaret, og ingen krav har blitt fremsatt, fortsatte han.

– Målet for våre handlinger er å nå kidnapperne og guttene så raskt som mulig. Vi setter inn massiv arbeidsinnsats både i etterretningstjenesten og i feltoperasjonene, og i gjennomsøkingen av området. Foran oss ligger lange og harde timer, med stress, tvil og usikkerhet. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, og det vil være nødvendig med mye tålmodighet, sa forsvarsministeren.

– Det ligger ingen begrensninger på denne operasjonen. Hele kapasiteten til IDF (forsvaret), Shabak (etterretningstjenesten) og politiet har denne operasjonen som sin prioritet. Vi vil ikke hvile før vi legger våre hender på kidnapperne og finner igjen guttene, understreket han.

Ya’alon forklarte at operasjonen samtidig har tatt form av en kamp mot terroristene i Hamas.

– Gjennom flere parallelle handlinger har vi skadet Hamas i Judea og Samaria. I kveld arresterte vi Hamas-medlemmer som ble løslatt i Shalit-avtalen, for å gi klar melding om at når kidnappinger skjer, setter vi tilbake i fengsel de som tidligere har blitt løslatt i slike avtaler, sa ministeren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag