Forsvarsministeren: – Vi vil ikke hvile før guttene er funnet

Israels forsvarsminister møtte onsdag foreldrene til de tre kidnappede guttene som har vært savnet siden torsdag i forrige uke.

Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon i møte med kidnappingsofrenes foreldre. (Foto: Ariel Hermony, Forsvarsdepartementet)

Forsvarsminister Moshe Ya’alon møtte onsdag foreldrene til de tre kidnappede guttene Eyal Yifrah, Naftali Frankel og Gilad Sha’ar, for å oppdatere dem personlig om utviklingen i etterforskningen og den pågående militære leteaksjonen.

– Dere utviser styrke og utholdenhet. Gjennom slike hendelser som dette er deres standhaftighet viktig og beundringsverdig, sa Ya’alon til guttenes foreldre.

– Vi er midt inne i en operasjon som har til mål å nå kidnapperne og redde guttene. Kampen utvikler seg stadig, dag og natt, og mange aktiviteter pågår i felten. Så lenge vi ikke har bevis for noe annet, er vår antakelse at guttene er i live. Så langt har ingen tatt på seg ansvaret, og ingen krav har blitt fremsatt, fortsatte han.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

– Målet for våre handlinger er å nå kidnapperne og guttene så raskt som mulig. Vi setter inn massiv arbeidsinnsats både i etterretningstjenesten og i feltoperasjonene, og i gjennomsøkingen av området. Foran oss ligger lange og harde timer, med stress, tvil og usikkerhet. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, og det vil være nødvendig med mye tålmodighet, sa forsvarsministeren.

– Det ligger ingen begrensninger på denne operasjonen. Hele kapasiteten til IDF (forsvaret), Shabak (etterretningstjenesten) og politiet har denne operasjonen som sin prioritet. Vi vil ikke hvile før vi legger våre hender på kidnapperne og finner igjen guttene, understreket han.

Ya’alon forklarte at operasjonen samtidig har tatt form av en kamp mot terroristene i Hamas.

– Gjennom flere parallelle handlinger har vi skadet Hamas i Judea og Samaria. I kveld arresterte vi Hamas-medlemmer som ble løslatt i Shalit-avtalen, for å gi klar melding om at når kidnappinger skjer, setter vi tilbake i fengsel de som tidligere har blitt løslatt i slike avtaler, sa ministeren.

Forrige artikkelSidsel Wold feilinformerer om Netanyahu
Neste artikkelNIHKs hederspris til MIFFs leder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -