Operasjonen “Brors vokter” kan bli langvarig

– Det er riktig av Israel å reagerer mot Hamas, som er en morderisk, blodtørstig terrorgruppe, sier forskningsminister Yaakov Peri. Den tidligere Shin Bet-sjefen skryter av hvordan operasjonen blir gjennomført.

Forsknings-, romfarts- og teknologiminister Yaakov Peri. (Foto: The Israel Project)
Forsknings-, romfarts- og teknologiminister Yaakov Peri. (Foto: The Israel Project)

Over en uke er gått siden tenåringsguttene Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar og Naftali Frenkel ble kidnappet av terrorister på Vestbredden. Israelske forsvarsstyrker har satt i gang en omfattende operasjon for å finne guttene og slå ned på terrornettverkene til Hamas på Vestbredden. Operasjonen har fått navnet “Brors vokter”.

Forskningsminister Yaakov Peri advarer mot å tro at operasjonen vil bli avsluttet raskt.

– Løsningen på denne saken kan komme plutselig, mens vi snakker, men det er også en mulighet som vi ikke kan utelukke, at det vil ta lang tid. Og til og med på Vestbredden har det vært [lignende] operasjoner som ikke har lykkes, sier Peri til Times of Israel.

Den tidligere Shin Bet-sjefen forsvarer operasjonen mot Hamas.

– Hamas er en morderisk, blodtørstig terrorgruppe. Samtidig blir operasjonen gjennomført etter godt skjønn og med juridisk veiledning, sier han.

Natt til fredag ble 25 Hamas-medlemmer arrestert på Vestbredden. Totalt har israelske styrker arrestert 330 palestinere med tilknytning til militante grupper i løpet av den siste uken. Flere titalls av de arresterte er tidligere fanger som ble sluppet fri i fangeutvekslingen med Gilad Shalit i 2011.

Operasjonen mot Hamas retter seg også mot terrormål på Gaza-stripen. Natt til fredag ble fem mål rammet, som gjengjeldelse for to raketter som ble avfyrt mot Israel torsdag. En av rakettene ble stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Totalt er Israel blitt angrepet med 14 raketter fra Gaza-stripen den siste uken.

 

Forrige artikkelIngen spor av anklagen Gilbert serverte i propaganda SMS-en
Neste artikkelAmbassaden i Tel Aviv lokker norsk næringsliv til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.