– Den som dreper en jøde kommer til himmelen

– Ifølge islam kommer alle som dreper en jøde til himmelen, skal Ziad Awad ha fortalt sin sønn Izz Eddin Hassan Ziad Awad. De har tydeligvis lengtet etter å komme til himmelen begge to.

Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)
Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I dag ble det gjort kjent at Ziad Awad  og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker 7. mai. De ble arrestert mistenkt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. Tiltalen ble reist i dag, samtidig ble sensuren på omtale av saken hevet. Ziad Awad er tiltalt for selve skytingen, sønnen for medvirkning. Sønnen skal ha utlevert Kalashnikov-riflen som ble brukt i angrepet til etterforskerne og gitt opplysninger som knytter faren til drapet, heter det i en uttalelse fra sikkerhetssituasjonen Shin Bet.

Skyteangrepet hvor Mizrahi ble drept var religiøst motivert, ifølge Shin Bet. “Islam lærer at den som dreper en jøde kommer til himmelen,” skal faren ha undervist sin sønn.

Awad har også tidligere vært i israelsk fangenskap. Fra 1999 til 2011 satt han i fengsel dømt for drap på palestinere som samarbeidet med Israel. I 2011 ble han løslatt som en del av fangeutvekslingen for å få Gilad Shalit løslatt.

Den israelske regjeringen har avgjort at terroristens hus skal rives. Avgjørelsen settes i verk etter at den er blitt prøvd for israelsk høyesterett, melder Times of Israel.

Både far og sønn er medlemmer av Hamas, skriver Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelNå gir gaver til MIFF skattefradrag!
Neste artikkelHar ikke alle barn rett til å komme trygt hjem fra skolen?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.