Mohammeds drømmer ble knust

Mohammed Karaka (13) hadde fått sommerferie og var stolt av å kunne være med faren på jobb. Det kostet ham livet.

Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)
Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Syria, bygger Israel en forsterket sikkerhetsbarriere langs østkanten av Golan.  Søndag kom Mohammed Karaka og faren hans kjørende i en tankbil med forsyninger av vann til byggearbeidet. Mohammeds sommerferie hadde akkurat startet, og nå var han stolt av å kunne være med faren på jobb.

Mohammeds lykke ble brått røvet fra ham da tankbilen ble truffet av en granat eller rakett avfyrt fra syrisk side. 13-åringen ble drept, faren og tre andre personer ble skadet i eksplosjonen.

– Gutten min døde foran øynene mine, sier faren til Yedioth Aharonoth. Mohammeds venner og lærere omtaler ham som en skoleflink gutt med høye ambisjoner. Han drømte om å bli lege.

Israelske forsvarsstyrker svarte umiddelbart på angrepet med beskytning av syriske stillinger i området. Natt til mandag har IDF fortsatt med gjengjeldelsesaksjoner mot flere militære stillinger på syrisk side av Golan. Målene skal alle ha tilhørt de militære styrkene til Bashar Assad, som israelske myndigheter holder ansvarlig for angrepet. Kilder i den syriske opposisjonen sier IDFs aksjoner forårsaket betydelige skader på syriske stridsvogner, pansrede kjøretøy og hovedkvarter, skriver Ha’aretz.

– Vi kommer til å svare aggressivt og tøft mot enhver provokasjon og brudd på vår suverenitet, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

 

Forrige artikkelHvordan MIFF og Willoch krysser spor i Vest-Telemark
Neste artikkelNå gir gaver til MIFF skattefradrag!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.