Mohammeds drømmer ble knust

Mohammed Karaka (13) hadde fått sommerferie og var stolt av å kunne være med faren på jobb. Det kostet ham livet.
Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)
Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Syria, bygger Israel en forsterket sikkerhetsbarriere langs østkanten av Golan.  Søndag kom Mohammed Karaka og faren hans kjørende i en tankbil med forsyninger av vann til byggearbeidet. Mohammeds sommerferie hadde akkurat startet, og nå var han stolt av å kunne være med faren på jobb.

Mohammeds lykke ble brått røvet fra ham da tankbilen ble truffet av en granat eller rakett avfyrt fra syrisk side. 13-åringen ble drept, faren og tre andre personer ble skadet i eksplosjonen.

– Gutten min døde foran øynene mine, sier faren til Yedioth Aharonoth. Mohammeds venner og lærere omtaler ham som en skoleflink gutt med høye ambisjoner. Han drømte om å bli lege.

Israelske forsvarsstyrker svarte umiddelbart på angrepet med beskytning av syriske stillinger i området. Natt til mandag har IDF fortsatt med gjengjeldelsesaksjoner mot flere militære stillinger på syrisk side av Golan. Målene skal alle ha tilhørt de militære styrkene til Bashar Assad, som israelske myndigheter holder ansvarlig for angrepet. Kilder i den syriske opposisjonen sier IDFs aksjoner forårsaket betydelige skader på syriske stridsvogner, pansrede kjøretøy og hovedkvarter, skriver Ha’aretz.

– Vi kommer til å svare aggressivt og tøft mot enhver provokasjon og brudd på vår suverenitet, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHvordan MIFF og Willoch krysser spor i Vest-Telemark
Neste artikkelNå gir gaver til MIFF skattefradrag!
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise