Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kidnappingsofrene funnet drept

De tre israelske guttene Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet drept mandag ettermiddag. (Foto: Privat)
De tre israelske guttene Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet drept mandag ettermiddag. (Foto: Privat)
De tre israelske tenåringsguttene som forsvant torsdag 12. juli ble i dag funnet drept og delvis begravd på et jorde nord for Hebron.

Kroppene til Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet av israelske letemannskaper klokken fem mandag ettermiddag, skriver blant andre Times of Israel.

 

Drept kort tid etter kidnappingen

Det var frivillige letemannskaper fra bosetningen Kfar Etzion som sammen med elitesoldater fra det israelske forsvaret fant guttene.

De tre ble kidnappet da de haiket utenfor bosetningen Alon Shvut i bosetningsblokken Etzion sør for Jerusalem, ikke langt fra Hebron.

Da kroppene til de avdøde ble funnet, var de bundet og delvis begravd på et jorde i det vanskelig tilgjengelige området Wadi Tellem. Funnstedet var i underkant av to mil fra stedet der de ble bortført. Funnet viser at de tre tenåringene ble drept kort tid etter at de ble kidnappet, og at gjerningsmennene hadde hastverk med å bli kvitt likene, som skal ha vært ille tilredt.

 

Stort engasjement i det israelske folket

Statsminister Benjamin Netanyahu ringte personlig til guttenes familier og overbrakte regjeringens kondolanser. I uttalelser til pressen etter sjokknyheten har familiene takket forsvaret for innsatsen med å finne guttene, og det israelske folket for deres støtte og solidaritet.

Folkets engasjement for guttene mens de var savnet, kom blant annet til uttrykk ved at flere titusener samlet seg til støttedemonstrasjon for guttenes familier søndag kveld på Rabin Square i Tel Aviv. Påtroppende president Reuven Rivlin var blant talerne under demonstrasjonen.

De to hovedmistenkte gjerningsmennene, Amer Abu Aysha og Marwan Kawasme, er fortsatt ikke pågrepet. De har vært savnet fra sine hjem siden tidspunktet for kidnappingen. Israelske myndigheter sier Hamas er ansvarlige for ugjerningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart