Granatangrep samtidig som begravelsen

Rakett- og granatangrepene fra Gaza fortsetter. Under begravelsen av de tre drepte israelske tenåringsguttene ble det avfyrt fem granater. Mandag ble det meldt at Hamas selv sto for avfyringen av flere raketter.
To raketter i luften på vei fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)
I forrige uke skjøt islamister over 200 raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)

Samtidig som de tre kidnappede og drepte israelske guttene ble begravd tirsdag ettermiddag, ble fem granater avfyrt fra Gaza-stripen mot det sørlige Israel. To av dem landet i Eshkol-regionen. Alarmsirenene gikk i flere landsbyer i området da eksplosivene hadde blitt avfyrt. Ingen kom til skade i angrepene. Dette skriver Jerusalem Post.

 

24 raketter på ett døgn

Rundt midnatt mandag avfyrte terrorister på Gaza fire raketter mot sør-Israel. Disse rakettene slo ned i åpne områder nord for Sderot. En av dem forårsaket brann på et jorde, og en annen resulterte i skader på en vei.

Tidlig tirsdag morgen ble fire nye raketter avfyrt. De traff åpne områder og forårsaket ikke skader.

Tidlig mandag morgen ble minst 16 raketter avfyrt.

Tidlig tirsdag morgen gikk det israelske luftforsvaret til aksjon mot 34 mål på Gaza-stripen, som respons på de massive rakettangrepene mot Israel det siste døgnet. Luftforsvaret rammet baser tilhørende Hamas og Islamsk Jihad, blant annet en kommandosentral og et våpenlager.

 

– Hamas avfyrte raketter

Kilder i det israelske forsvaret sier til Times of Israel at det er grunn til å tro at Hamas selv sto bak mandagens rakettoffensiv. Det er i så fall første gang siden den siste Gaza-krigen, i november 2012, at man kan påvise at Hamas selv utfører rakettangrep mot Israel. Selv om Israel har holdt de Hamaskontrollerte myndighetene i Gaza ansvarlige for terroren som utføres der, har det vært mindre grupper som Islamsk Jihad som har utført angrepene. Man antar at Hamas utførte serien med rakettangrep som hevn for at det israelske luftvåpenet noen timer tidligere utførte et angrep på en av Hamas’ baser der et medlem av Hamas’ militante fløy ble drept og tre såret. I tillegg antar man at angrepene var ment som en advarsel til Israel mot å angripe Hamas.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise