Israel i sorg

De tre tenåringsguttene som i går ble funnet drept etter å ha blitt kidnappet 12. juni, ble tirsdag ettermiddag stedt til hvile med tusener av mennesker til stede i begravelsen. – En nasjonal sørgedag, sier Netanyahu.

Statsminister Benjamin Netanyahu taler i de tre drepte guttenes felles begravelsesseremoni. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu taler i de tre drepte guttenes felles begravelsesseremoni. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Naftali Frankel (16), Gil-ad Shaar (16) og Eyal Yifrach (19) ble funnet døde mandag ettermiddag på et jorde i et vanskelig tilgjengelig område utenfor Hebron, hvor de var delvis begravd. Tirsdag samlet titusentalls mennesker seg til de tre guttenes felles begravelsesseremoni ved gravlunden Modi’in.

 

– En nasjonal sørgedag

Statsminister Benjamin Netanyahu sto ved siden av guttenes kister under begravelsen, og erklærte at denne dagen brått hadde blitt en nasjonal sørgedag, skriver Times of Israel.

– Selv den sterkeste omfavnelse fra nasjonen kan ikke utslette sorgen, den forferdelige smerten som vil forbli i hjertene deres lenge etter at de offisielle sørgedagene er over. Jeg kjenner smerten ved å bli frarøvet noen, det finnes ingenting som er verre. Men jeg vet at livet har sin egen kraft. Som en flommende elv som drar oss fremover, og gir oss fornyelsens og håpets styrke, sa Netanyahu henvendt til guttenes familier under seremonien.

 

– Terror er som en boomerang

– Vi ba om et mirakel, dessverre skjedde en tragedie, sa president Shimon Peres i sin begravelseshilsen ifølge Jerusalem Post.

– Vi vil slå til med sterk hånd inntil terroren er opprykket med roten, lovet Peres.

– Terrorisme er som en boomerang, la han til, og uttrykte at selv om terrorhandlinger som denne kidnappingen er rettet mot Israel, gjør de mer skade for dem som utfører handlingene.

Begravelsesseremonien skulle ha startet klokken 5.30, men ble nesten en time forsinket fordi guttenes familier ble sittende fast i trafikken, da tusener av mennesker strømmet til gravlunden for å vise sin støtte ved å delta i seremonien.

 

Minneseremonier for hver av guttene

Tidligere på dagen ble det avholdt en minneseremoni for hver av guttene i hver deres hjemby.

Finansminister Yair Lapid talte under seremonien for Gil-Ad Shaar i Talmon.

– Vi begraver ikke en bosetter. Dette er ikke et tap for bare en sektor, men for hele Israel, understreket han i talen sin.

– Jeg forstår behovet for hevn, men det vi trenger nå er kjærlighet, og å stå sammen, fortsatte han.

– Disse tre guttene ble myrdet bare fordi de var jøder, sa forsvarsminister Moshe Ya’alon under seremonien for Eyal Yifrah i Elad.

Moren til Naftali Frankel tok ordet under seremonien for sønnen sin i Nof Ayalon, og takket politiet og IDF.

– Dere lovet at dere skulle finne dem, og det gjorde dere. Det er stor godhet, sa hun.

Forrige artikkelUnison fordømmelse, ulike syn på reaksjoner
Neste artikkel– Hamas er ansvarlige, og vil få betale
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/