Netanyahu: – Ikke ta loven i egne hender

Politiet har ikke slått fast om drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem var en hevnaksjon utført av israelere, slik steinkastende palestinske demonstranter hevder. Israels statsminister oppfordrer alle parter i de pågående opptøyene til ikke å ta loven i egne hender.

Palestinske demonstranter kaster stein i gatene etter drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post web-tv)
Palestinske demonstranter kaster stein i gatene etter drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post web-tv)

– Israel er en nasjon bygget på lover, og alle må handle i henhold til loven, uttaler Benjamin Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

Han fordømmer drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem, som palestinere hevder var utført av israelere som en hevnaksjon for de tre kidnappede tenåringsguttene som mandag ble funnet drept.

Liket av den arabiske ungdommen ble funnet i Jerusalem-skogen onsdag morgen. Palestinske kilder sier han ble kidnappet fra Beit Hanina tirsdag kveld. Politiet sier de enda ikke har slått fast om drapet var nasjonalistisk motivert eller ikke.

Likevel er gatene flere steder i Israel fulle av demonstranter som rapporteres å angripe israelske styrker med steinkasting, eksplosiver og brennende bildekk.

Det israelske politiet har økt beredskapsnivået i områder over hele landet der situasjonen er særlig spent mellom arabere og jøder, i tilfellet opptøyene sprer seg.

Kidnappingen skal ha skjedd like i etterkant av en demonstrasjon der 200 israelere demonstrerte mot drapene på de tre tenåringsguttene. Demonstrasjonen utviklet seg til å bli voldelig og aggressiv, og demonstrantene ropte slagord om hevn. Politiet arresterte 28 personer som deltok.

 

Pårørende og politikere fordømmer drapet

Mindre enn ett døgn etter å ha begravd sin egen sønn Naftali, den ene av de tre drepte israelerne, sendte familien Frankel ut en uttalelse der de skrev at det ville være ”fryktelig og foraktelig” dersom det skulle stemme at en arabisk ungdom hadde blitt drept i en nasjonalistisk motivert hevnaksjon.

”Det er ingen forskjell på blod og blod”, skrev familien, og gjorde det klart at de fordømmer en hver form for mord.

Jerusalems borgermester Nir Barkat fordømmer drapet, og kaller det ”horribelt og barbarisk” i en uttalelse gitt onsdag morgen.

– Dette er ikke vår metode, og jeg er fullt viss på at våre sikkerhetsstyrker vil sørge for rettferdighet for gjerningsmennene, sa han.

Bolig- og bygningsminister Uri Ariel gikk også sterkt ut mot drapet onsdag.

– Drapet på en ung mann og brenningen av kroppen hans, er en avskyelig handling. Jeg håper politiet bruker alle midler for å finne morderne så raskt som mulig og la dem møte rettferdighet, sa han i en uttalelse.

Forrige artikkelUSA: – Mange indikasjoner på at Hamas var involvert
Neste artikkelSkogbranner nær Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/