– Israel kan ikke tolerere flere angrep

– Hamas-regjeringen i Gaza har blitt advart gang på gang mot en opptrapping av angrepene mot Israel og står derfor ansvarlig for konsekvensene, uttaler det israelske forsvarets talsmann Bjørn Hermann, etter at minst 12 raketter har blitt avfyrt mot Israel fredag.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Rakettangrepene fra Gaza har fortsatt også fredag, etter å ha pågått intenst hele uken. Det israelske forsvarets talsmann til medier i Norge og Sverige, Bjørn Hermann, kommenterer i ettermiddag angrepene slik:

– Til tross for kontinuerlige rakettangrep fra Gaza de siste 24 timer har IDF tilbakeholdt motangrep mot rakettutskytningssteder og terrororganisasjonenes rakett- og våpenlager. Israel kan derimot ikke tolerere flere angrep mot sin sivilbefolkning. Hamas-regjeringen i Gaza har blitt advart gang på gang mot en opptrapping av angrepene mot Israel, og står derfor ansvarlig for konsekvensene.

Lignende signaler kom i går ettermiddag fra kilder i sikkerhetstjenesten, og i går kveld fra statsminister Benjamin Netanyahu. Han uttalte at Israel er forberedt på to muligheter. Den første er at rakettangrepene mot Israel avsluttes, og at Israel dermed ikke trenger å gå til flere motangrep. Den andre muligheten er at rakettangrepene fortsetter, noe som vil føre til at IDF vil handle med full styrke.

 

Rakett traff bolighus

Fredag kveld slo en rakett ned i et bolighus i Eshkol-regionen, skriver Jerusalem Post. Eksplosjonen medførte ødeleggelser på huset, men ingen personskade. En annen rakett landet i et åpent område i nærheten.

Tidligere fredag ble to Kassam-raketter avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome, en granat eksploderte i et åpent område i Eshkol-regionen, og en annen rakett eksploderte i byen Ofakim vest i Negev.

Fredag formiddag eksploderte fire raketter og to granater, og en rakett ble avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

De israelske reaksjonene har fredag vært svært begrenset. Jerusalem Post skriver at bakkestyrker skjøt mot et mål i Gaza etter rakettangrepene på formiddagen. Times of Israel skriver at det israelske luftforsvaret angrep én rakettavfyringsbase. Times of Israel skriver at rakettene fredag har gått enda lenger inn i Israel enn tidligere. De refererer til Walla News, som rapporterer at det totalt er avfyrt 14 raketter og granater fredag.

Forrige artikkelIDF trapper opp ved Gaza-grensen
Neste artikkelArabiske land går i oppløsning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/