Kontinuerlige rakettangrep hele helgen

Søndag ble om lag 25 raketter avfyrt fra Gaza mot Israel. Søndag kveld og natt til mandag angrep det israelske luftforsvaret ni terroråsteder og drepte to terrorister fra Islamsk Jihad.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

– Minst 25 ganger i dag ble israelske liv satt i direkte fare gjennom rakettangrepene til militante på Gaza, sier det israelske forsvarets talsmann Oberstløytnant Peter Lerner ifølge Times of Israel.

– Dette er en uutholdelig og uakseptabel virkelighet. Vi vil fortsette å handle for å svekke og sette ut av stand Hamas’ terrorinfrastruktur ved å ramme deres lagerbygninger, rakettproduksjonsfasiliteter og de som setter i fare livene til israelere i den sørlige delen av landet vårt, fortsetter han.

Det israelske forsvaret bekrefter å ha rammet to terrorister som holdt å forberede nye rakettangrep mot Sør-Israel. Terroristene befant seg i flyktningleiren Bureij, og angrepet skjedde like før midnatt søndag. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an melder at de to drepte var medlemmer av Islamsk Jihad.

Til sammen gikk luftvåpenet til aksjon mot ni terroråsteder fra like før midnatt søndag, og i første delen av natt til mandag. Hamas hevdet at også seks av deres medlemmer skulle ha blitt drept i angrepene.

Det israelske luftvåpenets aksjoner kom etter en dag med nærmest konstant avfyring av raketter mot israelske byer i nærheten av Gaza. De fleste av de minst 25 rakettene som ble avfyrt landet i åpne områder og forårsaket ikke skade. En rakett forårsaket en brann, og en annen gjorde skade på en driftsbygning på en gård, opplyser det israelske militæret.

Også natt til søndag gikk det israelske luftvåpenet til aksjon etter rakettangrep lørdag. Da ble ti terroråsteder i det sentrale og sørlige Gaza rammet. Aksjonen kom etter en serie med raketter som var rettet mot Beersheba lørdag, og etter mange dager med intense rakettangrep også tidligere i uken.

En av rakettene som ble avfyrt lørdag ble avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Lørdag kveld kom Hamas med en uttalelse der de hevdet å kunne ”nå alle Israels byer” med sine raketter.

Forrige artikkel– Nasjonalistisk motiv for drap på israelsk jente
Neste artikkelNRK forteller bare halve historien
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/