– Nasjonalistisk motiv for drap på israelsk jente

Arabisk drosjesjåfør har tilstått drapet på den 19 år gamle israelske jenta Shelley Dadon. Shin Bet mener motivasjonen for drapet var nasjonalistisk.

19 år gamle Shelley Dadon ble brutalt drept 1. mai. Shin Bet mener motivet var nasjonalistisk. (Foto: Facebook)
19 år gamle Shelley Dadon ble brutalt drept 1. mai. Shin Bet mener motivet var nasjonalistisk. (Foto: Facebook)

Israelsk politi offentliggjorde søndag at den 34 år gamle drosjesjåføren Hussein Yousef Khalifa har tilstått drapet på den 19 år gamle israelske jenta Shelley Dadon 1. mai i år. Det skriver Ynetnews.com.

 

Drept med 17 knivstikk

Dadon forsvant etter at hun hadde dratt fra hjemmet sitt i Afula for å møte opp til et jobbintervju i Migdal Ha’emek. Klokken tre på natten 2. mai fant en politipatrulje henne knivdrept på en parkeringsplass i industriområdet Ramat Gavriel. På dagen da hun ble drept, ble hun kjørt av sin far til en bussholdeplass. Derfra skal hun ha tatt bussen til Migdal Ha’emek, for så å ville ta drosje resten av veien til det avtalte jobbintervjuet. En krangel skal ha oppstått mellom henne og drosjesjåføren, og han skal ha kjørt henne til parkeringsplassen der hun ble funnet, og drept henne med 17 knivstikk.

 

Mener motivet var nasjonalistisk

Drosjesjåføren Khalifa ble arrestert 16. juni som mistenkt i saken. Han jobber i en drosjetransporttjeneste for fabrikkarbeidere i Migdal Ha’emek. Etter å ha drept Dadon, skal han ha kjørt bort fra åstedet, vaske bilen ren for blod, og kastet fra seg mobiltelefonen og vesken hennes i nærheten av den arabiske landsbyen Beit Zarzir i Nord-Israel. Etterretningstjenesten Shin Bet mener motivet for drapet er nasjonalistisk.

Tekniske bevis i drosjen knytter sjåføren til drapet, og ville ifølge politiet være fellende uansett om han hadde tilstått eller ikke. Khalifa nektet tidligere hardnakket for å ha noe med drapet å gjøre, men har nå både tilstått og rekonstruert hendelsesforløpet sammen med politiet.

Forrige artikkelSeks arrestert for drap på palestinsk ungdom
Neste artikkelKontinuerlige rakettangrep hele helgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/