– Nasjonalistisk motiv for drap på israelsk jente

19 år gamle Shelley Dadon ble brutalt drept 1. mai. Shin Bet mener motivet var nasjonalistisk. (Foto: Facebook)
19 år gamle Shelley Dadon ble brutalt drept 1. mai. Shin Bet mener motivet var nasjonalistisk. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelsk politi offentliggjorde søndag at den 34 år gamle drosjesjåføren Hussein Yousef Khalifa har tilstått drapet på den 19 år gamle israelske jenta Shelley Dadon 1. mai i år. Det skriver Ynetnews.com.

 

Drept med 17 knivstikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dadon forsvant etter at hun hadde dratt fra hjemmet sitt i Afula for å møte opp til et jobbintervju i Migdal Ha’emek. Klokken tre på natten 2. mai fant en politipatrulje henne knivdrept på en parkeringsplass i industriområdet Ramat Gavriel. På dagen da hun ble drept, ble hun kjørt av sin far til en bussholdeplass. Derfra skal hun ha tatt bussen til Migdal Ha’emek, for så å ville ta drosje resten av veien til det avtalte jobbintervjuet. En krangel skal ha oppstått mellom henne og drosjesjåføren, og han skal ha kjørt henne til parkeringsplassen der hun ble funnet, og drept henne med 17 knivstikk.

 

Mener motivet var nasjonalistisk

Drosjesjåføren Khalifa ble arrestert 16. juni som mistenkt i saken. Han jobber i en drosjetransporttjeneste for fabrikkarbeidere i Migdal Ha’emek. Etter å ha drept Dadon, skal han ha kjørt bort fra åstedet, vaske bilen ren for blod, og kastet fra seg mobiltelefonen og vesken hennes i nærheten av den arabiske landsbyen Beit Zarzir i Nord-Israel. Etterretningstjenesten Shin Bet mener motivet for drapet er nasjonalistisk.

Tekniske bevis i drosjen knytter sjåføren til drapet, og ville ifølge politiet være fellende uansett om han hadde tilstått eller ikke. Khalifa nektet tidligere hardnakket for å ha noe med drapet å gjøre, men har nå både tilstått og rekonstruert hendelsesforløpet sammen med politiet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag