Bombeofre ble advart

New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)
New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

New York Times har onsdag intervjuet en innbygger i byen Khan Younis, sørøst i Gaza, som forteller at hans brors kone i går besvarte en telefon fra det israelske forsvaret, der hun fikk beskjed om at alle måtte forlate huset innen fem minutter fordi det kom til å bli bombet. Like etter slapp en israelsk drone et varselsskudd over taket på huset. Men i stedet for at de som befant seg i huset tok imot muligheten til å evakuere, samlet enda flere mennesker seg der.

– Naboene våre kom inn for å danne et menneskelig skjold. Noen gikk opp på taket, og andre befant seg i trappen da huset ble bombet få minutter senere. Syv mennesker døde, sa Salah Kaware i intervjuet.

Det israelske forsvaret har opplyst at bolighusene som blir angrepet tilhører Hamas-terrorister som har vært aktive i rakettangrepene, og som har brukt husene sine som operasjonssentraler.

Palestinske medier i Gaza meldte tirsdag at syv ble drept i dette angrepet, inkludert to barn under fem år, refererer Ynetnews.com.

New York Times skriver at Israel i årevis har fulgt denne praksisen med å ringe eller sende flygeblader for å advare mot kommende bombeaksjoner, slik at sivile skal kunne ha tid til å unnslippe. Israel slipper også flygeblader over Gaza der de oppfordrer innbyggerne til ikke å samarbeide med terroristene, og til å holde seg unna grenseområdene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag