Sentral-Israel under angrep

Onsdag morgen har mer enn 225 raketter blitt avfyrt fra Gaza siden det israelske forsvarets operasjon mot Hamas startet natt til tirsdag. Tel Aviv, Jerusalem og den nordlige byen Hadara har blitt rammet.

Rakettangrep fra Gaza. (Foto: IDF)
Israel frykter de vil måtte krige på to fronter i neste krig - i nord og sør. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

IDF opplyser onsdag morgen til Ynetnews.com at mer enn 225 raketter har blitt avfyrt mot Israel siden ”Operation Protective Edge” ble innledet natt til tirsdag, klokken halv to lokal tid. Om lag 40 av rakettene har blitt skutt ned av rakettforsvarssystemet Iron Dome. Fra i går kveld begynte rakettangrepene fra Gaza å sikte seg inn mot både Jerusalem, Tel Aviv og mål enda lenger nord i Israel. IDF opplyser at Hamas har et arsenal på 10.000 raketter, og man tidligere har regnet med at 40 prosent av Israels sivilbefolkning er innenfor rekkevidde av angrepene, som i går gikk enda litt lenger nord enn man da hadde kalkulert med.

Hamas uttalte i går at ”alle israelere er nå mål for rakettangrepene”, etter at syv personer angivelig skal ha blitt drept på ett av terroråstedene som ble angrepet av det israelske luftforsvaret. Det forteller Jerusalem Post.

Her kan du se det israelske forsvarets videopresentasjon av trusselbildet:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ScPLpsaFaWU[/youtube]

 

Raketter mot Tel Aviv onsdag morgen

Tidlig onsdag morgen hørtes sirenene fra rakettalarmen en rekke steder i området rundt storbyen Tel Aviv. Kort tid etter at alarmen gikk, hørtes eksplosjoner i det fjerne, som antydet at Iron Dome så ut til å ha lyktes med å skyte ned rakettene. IDF bekreftet etterpå at totalt fem raketter var avskåret over Tel Aviv og Ben Gurion-flyplassen.

Flytrafikken går i dag som normalt, etter noen timer med ekstraordinære sikkerhetstiltak i natt på grunn av rakettangrepene.

Sør i Israel er byene Netivot, Sha’ar Hanegev, Sdot Negev og Beersheba rammet i løpet av morgentimene.

 

Massive angrep tirsdag kveld

Tirsdag kveld måtte befolkningen søke dekning både i Tel Aviv og Jerusalem når alarmen gikk i de to storbyene for første gang siden Gaza-krigen i november 2012.

Hamas hevder å ha avfyrt fire raketter mot Jerusalem. Rakettalarmen gikk både i Jerusalem by og i de omkringliggende byene Beit Shemesh og Beitar Illit.

Totalt tre raketter falt ned i Jerusalem-området, og samtlige kommunale bomberom er nå åpnet og satt i beredskap.

Iron Dome stanset tre raketter over Tel Aviv. Hamas hevder å ha avfyrt seks raketter mot Tel Aviv i to omganger.

Flere av rakettene falt ned over åpne områder og forårsaket derfor ikke skade. Et hus i Tel Aviv ble lettere skadet da en rakett eksploderte like utenfor.

Hamas hevder at de også avfyrte en rakett mot Haifa, som er 140 km fra Gaza, men dette har ikke blitt bekreftet av Israel. Det er imidlertid bekreftet at en rakett landet i byen Hadera, 116 km fra Gaza.

Totalt 117 raketter ble avfyrt fra Gaza det første døgnet av ”Operation Protective Edge”. Iron Dome avskjærte 29 av dem.

I en serie av om lag 45 rakettangrep ble 30 ulike steder i Israel rammet samtidig tirsdag kveld.

Palestinske kilder hevder at minst 23 mennesker skal være drept i Gaza så langt.

 

IDFs målrettede angrep fortsetter

Det israelske forsvaret opplyser onsdag morgen at 440 terrorbaser i Gaza er angrepet så langt i den pågående militæroperasjonen.

– I går kveld ble majoriteten av Israels befolkning satt i umiddel fare da terrorister i Gaza avfyrte raketter mot store israelske byer. Siden starten av 2014 har om lag 500 raketter blitt avfyrt mot Israel. ”Operation Protective Edge” vil fortsette helt til angrepene mot Israel avsluttes, og til vi har lyktes med å betydelig redusere terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen, uttaler IDFs talsmann Oberstløytnant Peter Lerner.

Natt til onsdag ble 160 mål på Gaza-stripen angrepet, opplyser han.

Blant målene som ble angrepet i natt er 118 skjulte rakettavfyringssteder, med utskytningsramper for langdistanseraketter og våpenlagre, ti tunneler, hvorav syv ble brukt i terroraktivitet og tre til smugling, seks bygninger tilhørende Hamas og ti kommandosentre for terrorisme. En leder i Islamsk Jihad skal ha blitt målrettet drept i nattens angrep, etter at han var ansvarlig for flere av den senere tidens rakettangrep.

Forrige artikkel– Fred vil bli besvart med fred
Neste artikkelBombeofre ble advart
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/