– Målet er et liv uten konstante trusler

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman forklarer i dag hensikten med den pågående militæroperasjonen i Gaza, i et brev til utenriksministrene i alle land som har diplomatiske relasjoner med Israel.

Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons)

I brevet gjør Lieberman det klart at regjeringens mål med ”Operation Protective Edge” er å garantere israelerne ”et liv uten konstante trusler”. Selv om man håper å unngå en opptrapping av operasjonen, vil regjeringen gjøre alt som trengs for å oppnå dette målet.

“De siste tre ukene har terrororganisasjonen Hamas trappet opp sine angrep mot israelske sivile. De har avfyrt nesten 300 raketter mot våre byer, inkludert Jerusalem, Tel Aviv, og andre storbyområder — og satt millioner av israelske liv i fare”, skriver utenriksministeren, ifølge Times of Israel.

“Familier har blitt tvunget inn i bombesikrede rom, sommerleirer for barn har blitt stengt, og all normal daglig aktivitet har blitt påvirket. Dette er uakseptabelt”.

Lieberman skriver at Israel viste stor tilbakeholdenhet i sine reaksjoner før militæroperasjonen ble igangsatt natt til mandag denne uken. Han understreker at regjeringen svært gjerne ville ha gjenopprettet roen uten en stor militæroperasjon.

“Men Israels gjentatte forsøk på å oppnå ro ble møtt med økning i rakettangrepene, fra det som er i ferd med å bli en Hamas-styrt terroriststat”, skriver han.

Han forklarer at Israel var tvunget til å sette i gang en selvforsvarsoperasjon, for å nå målet om å sikre Israels sivilbefolkning et liv uten konstante trusler.

Lieberman skriver at Hamas er internasjonalt anerkjent som en terrororganisasjon, og at deres mål er ”å etablere en islamistisk stat som vil være kjennetegnet av menneskerettighetsbrudd og voldelig undertrykkelse av minoriteter, kvinner og ikke-muslimer”. Gruppen bruker palestinske sivile som menneskelige skjold, noe han påpeker at er en krigsforbrytelse. ”Derfor bærer Hamas fullt ansvar for enhver skade på palestinske og israelske sivile”, skriver Lieberman.

“Israel opererer ytterst varsomt for å unngå sivile tap. Vi har fokus på å ramme Hamas og andre terrororganisasjoner, deres mannskaper og infrastruktur. Israel gir gjentatte advarsler til sivile om å forlate områder som er i ferd med å bli rammet, og bruker teknologiske løsninger som gjør det mulig å kun treffe den infrastrukturen man er ute etter”, skriver han i brevet.

Lieberman krever at de palestinske selvstyremyndighetene nå oppløser den Hamas-støttede palestinske samlingsregjeringen, og oppfordrer lederne i verdens nasjoner til å fordømme de pågående rakettangrepene fra Gaza mot Israel.

“Det internasjonale samfunnet bør fortsette å vise forståelse når Israel utøver sin legitime rett til selvforsvar”, konkluderer han i brevets avslutning.

Forrige artikkelElefanten i Dagsrevyen
Neste artikkelBrende fordømmer rakettangrepene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/