Ville du vært truet av raketter?

Dersom terrorister i Strømstad i Sverige hadde raketten M-302 som Hamas bruker mot Israel, ville de truet hele det sentrale Østlandsområdet.

Fra Strømstad i Sverige ville terrorister med M-302 raketten kunne truet Oslo og de store byene i Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus og Østfold.
Fra Strømstad i Sverige ville terrorister med M-302 raketten kunne truet Oslo og de store byene i Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus og Østfold.

De israelske forsvarsstyrkene har laget en karttjeneste hvor rekkevidden til en M-302 rakett kan plasseres inn på et sted hvor som helst i verden. M-302 rakettene kommer fra Iran og brukes av Hamas i terrorkrigen mot Israel. Rakettene har en rekkevidde på 160 kilometer, noe som gjør at det meste av Israel, og alle de store byene, er innenfor rekkevidde.

Gå inn i denne lenken under, skriv inn et stedsnavn i nærheten og se hvordan du ville blitt truet av raketter.

Kartet viser hvordan Trøndelag ville vært truet av M-302 raketter avfyrt fra Storlien i Sverige.
Kartet viser hvordan Trøndelag ville vært truet av M-302 raketter avfyrt fra Storlien i Sverige.
Hamas-rakettenes rekkevidde. (Grafikk: Wall Street Journal)
Hamas-rakettenes rekkevidde. (Grafikk: Wall Street Journal)
Forrige artikkelBrende fordømmer rakettangrepene
Neste artikkelHamas angrep bensinstasjon i Ashdod
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.