Canadas statsminster: – Hamas bruker menneskelige skjold for å fremme terror

I Norge får en stortingsrepresentant kjeft fra kollegaer for å dele en karikaturtegning av Hamas som bruker barn som skjold. I Canada blir taktikken avslørt og fordømt av landets statsminister.

Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)
Canadas pro-israelske statsminister Stephen Harper. (Foto: The Prime Minister's Office, flickr.com)

FrPs stortingsrepresentant Kristian Norheim fikk i dag hard kritikk fra andre stortingsrepresentanter for å ha delt en karikatur på Facebook av at Hamas’ bruker sivile som skjold. Nå går Canadas statsminister Stephen Harper ut og sier det samme som Norheim. Harper skriver på nettsiden sin at “ingenting rettferdiggjør terroren til Hamas” og han slår fast at det er på det rene at Hamas “bruker menneskelige skjold for å fremme terror i regionen”.

Videre skriver han at “om ikke det internasjonale samfunnet fordømmer disse forkastelige handlingene, vil terroristene oppmuntres til å fortsette sine skrekkelige handlinger. Canada ber sine allierte og partnere om å erkjenne at disse terrorhandlingene er uakseptable og at solidaritet med Israel er den beste måten å få stanset konflikten på.”

Harper skriver at Canada står helhjertet bak Israel og støtter landets rett til selv å forsvare seg mot terrorangrepene, og henstiller til Hamas om umiddelbart å avslutte de vilkårlige angrepene på uskyldige israelske sivile.

“Canada gjentar sin henstilling til de palestinske myndighetene om å avvæpne Hamas og andre palestinske terrorgrupper i Gaza, deriblant Iran-støttede Islamsk Jihad,” avslutter statsminister Stephen Harper.

Forrige artikkelMIFF korrigerer Støre på TV2
Neste artikkelSivile ofre i Normandie 1944
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Morten Fjell Rasmussen ble første gang valgt som styreleder i MIFF 28. juni 2008.