Tenåring alvorlig skadet i rakettangrep mot Ashkelon

I løpet av gårsdagen ble det avfyrt over 140 raketter mot Israel, opplyser IDF. En israelsk 16-åring er hardt skadet av rakettangrepene som fortsetter søndag.

Iron Dome tilintetgjør her terrorraketter fra Hamas over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Iron Dome tilintetgjør her raketter over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)

Ifølge Times of Israel ble Tel Aviv og en rekke andre israelske byer rammet av terrorraketter fra Hamas lørdag kveld. Til sammen ble over 140 avfyrt mot israelsk territorium i løpet av forrige døgn.

For å svare på angrepene opplyser IDF at de gikk til angrep mot hjemmet til en politisjef som er medlem av terrorgruppen. Mellom 15 og 20 mennesker skal ha blitt drept i dette angrepet, mens politisjefen selv skal ha blitt hardt skadet. I tillegg har IDF etter det Jerusalem Post erfarer gitt titusenvis av innbyggere i ulike områder nord på Gaza beskjed om å evakuere innen klokken 12:00 lokal tid søndag, fordi de planlegger luftoperasjoner mot militære mål som ligger skjult i sivil bebyggelse.

Iron Dome klarte ikke å beskytte tenåring
På grunn av forsvarsskjoldet Iron Dome, beskrevet av en israelsk offiser til magasinet
Time som “det mest effektive i verden”, har Israel så langt vært spart for tap av menneskeliv eller at noen har blitt kritisk skadet. Men søndag formiddag ble en israelsk 16-åring alvorlig såret da en rakett slo ned i nærheten av Ashkelon, en mellomstor kystby som ligger i nærheten av grensen til Gaza. Tenåringen er innlagt på sykehus med en tilstand som beskrives som kritisk.

Første bakkeoperasjon
Israel kalte for få dager siden inn 40.000 reservesoldater til tjeneste, i tilfelle de må se seg nødt til å utføre bakkeoperasjoner. Den første begrensede bakkeoperasjonen ble gjennomført natt til søndag av spesialstyrker i den israelske marinen. Operasjonen var rettet mot rakettlagre nær Gaza by. Elitesoldatene tok livet av tre væpnede Hamas-menn. Hæren melder på Twitter at lageret ble ødelagt og at fire soldater pådro seg lettere skader.

Nekter å gå med på våpenhvile

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu ser for seg at operasjonen mot Hamas kan “vare en stund”. Under søndagens ukentlige regjeringsmøte sa han at forskjellen mellom Israel og Hamas er at Israel bruker rakettskjold for å beskytte sine innbyggere, mens Hamas bruker menneskelige skjold for å beskytte sine raketter.

Heller ikke Hamas ønsker å stanse voldsbølgen de satte i gang, da tre tenåringer ble kidnappet på Vestbredden for noen uker siden. Den militære regjeringen i Egypt har forsøkt å overbevise Hamas om å inngå en våpenhvile uten å få noen positiv respons. Ifølge israelske og palestinske kilder som Times of Israel har snakket med, var Israel åpen for å inngå en 40 timers våpenhvile, men det egyptiske forslaget ble avvist av Hamas.

 

Se Israels FN-ambassadør Ron Prosor tale i FNs Sikkerhetsråd 10. juli 2014.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise