Hamas til sivile: Følg ikke Israels advarsler

Hamas har bedt palestinere på Gaza-stripen ikke ta hensyn til Israels advarsler om bombing. Slik ofrer terrorbevegelsen sin egen befolkning for å beskytte sine egne rakettavfyringsramper og våpenlagre.
Grafikk fra de israelske forsvarsstyrkene.
Grafikk fra de israelske forsvarsstyrkene.

Innenriksdepartementet i Gaza har bedt innbyggerne om å overse Israels advarsler om bombing. Israelerne kaster ut flygeblad, ringer opp dem som bor i hus som skal bombes og sender raketter som er så små at de gjør minimal skade som en advarsel om at det senere kommer virkelige bomber.

«Vi ber befolkningen om ikke å samarbeide med disse meldingene, ikke forlate sine hjem, men fortsette sine liv,» sier Hamas-regjeringen.

Siden skal Israel få skylda for at sivile dør.

Det dreier seg om bygninger som har våpenlagre i kjelleren og som derfor er legitime militære mål.

I en leserkommentar blir det påpekt at mens Hamas-lederne slik gjør vanlige folk til ofre for israelsk bombing, sitter Hamas-lederne selv trygt i en bunker under det største sykehuset sammen med sine familier.

I en annen leserkommentar blir det lagt ut hva Hamas-regjeringen har sagt til sin befolkning på Nord-Gaza, hvor mye av Hamas’ terror-virksomhet foregår og hvor Israel har bedt befolkningen om å trekke sørover for å unngå å bli rammet av israelske våpen. Hamas-departementet ber søndag 13. juli alle som har fulgt den israelske advarselen om å dra hjem igjen med en gang og ikke evakuere.

Nå venter vi spent på erklæringer fra verdens regjeringer og medier med protester mot Hamas’ kyniske politikk overfor sine egne.

 

Kilde: En artikkel av Roi Kais på ynetnews.com (Yedioth Aharonoth) 10. juli 2014.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise