Hamas til sivile: Følg ikke Israels advarsler

Hamas har bedt palestinere på Gaza-stripen ikke ta hensyn til Israels advarsler om bombing. Slik ofrer terrorbevegelsen sin egen befolkning for å beskytte sine egne rakettavfyringsramper og våpenlagre.

Grafikk fra de israelske forsvarsstyrkene.
Grafikk fra de israelske forsvarsstyrkene.

Innenriksdepartementet i Gaza har bedt innbyggerne om å overse Israels advarsler om bombing. Israelerne kaster ut flygeblad, ringer opp dem som bor i hus som skal bombes og sender raketter som er så små at de gjør minimal skade som en advarsel om at det senere kommer virkelige bomber.

“Vi ber befolkningen om ikke å samarbeide med disse meldingene, ikke forlate sine hjem, men fortsette sine liv,” sier Hamas-regjeringen.

Siden skal Israel få skylda for at sivile dør.

Det dreier seg om bygninger som har våpenlagre i kjelleren og som derfor er legitime militære mål.

I en leserkommentar blir det påpekt at mens Hamas-lederne slik gjør vanlige folk til ofre for israelsk bombing, sitter Hamas-lederne selv trygt i en bunker under det største sykehuset sammen med sine familier.

I en annen leserkommentar blir det lagt ut hva Hamas-regjeringen har sagt til sin befolkning på Nord-Gaza, hvor mye av Hamas’ terror-virksomhet foregår og hvor Israel har bedt befolkningen om å trekke sørover for å unngå å bli rammet av israelske våpen. Hamas-departementet ber søndag 13. juli alle som har fulgt den israelske advarselen om å dra hjem igjen med en gang og ikke evakuere.

Nå venter vi spent på erklæringer fra verdens regjeringer og medier med protester mot Hamas’ kyniske politikk overfor sine egne.

 

Kilde: En artikkel av Roi Kais på ynetnews.com (Yedioth Aharonoth) 10. juli 2014.

Forrige artikkelDet forbløffende rakettskjoldet
Neste artikkelJyllandsposten om palestinernes tapte sjanse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no