Israel aksepterer våpenhvileforslag

Israels sikkerhetskabinett stemte tirsdag morgen for å akseptere et egyptisk våpenhvileforslag. Hamas har sagt nei til forslaget.

Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)

I all hemmelighet aksepterte Israel i helgen et våpenhvileforslag fra Egypt. Mandag stemte sikkerhetskabinettet, som består av de tyngste ministerne, at Israel vil akseptere forslaget offisielt. 6 stemte for og 2 stemte imot, opplyser Times of Israel.

Kort tid etter at forslaget ble godkjent, ble Eshkol-regionen nær Gaza-stripen rammet av to terrorraketter. Politisk nestleder i Hamas, Moussa Abu Marzouk, sier våpenhvilen blir avvist av Hamas.

Det egyptiske forslaget går ut på at partene skal legge ned våpnene i 40 timer, før de skal inn i videre forhandlinger om en lengre våpenhvile.

USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)
USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)

– Status quo er uakseptabelt
Skulle Hamas og Israel oppnå en våpenhvileavtale så er det bra, men en situasjon der en går tilbake til det som har vært “status quo” mellom partene de siste årene kan “ikke opprettholdes”, sier USAs president Barack Obama.

– Situasjonen på Gaza minner oss på igjen og igjen at “status quo” ikke kan opprettholdes og at den eneste veien til sikkerhet er gjennom en rettferdig og varig fred mellom israelere og palestinerne, der uenigheter blir løst ved fredelige midler på en måte som respekterer verdigheten til alle folkeslag, sa presidenten da han møtte blant annet amerikanske muslimske ledere denne helgen.

Forrige artikkelVennene til Heikki Holmås
Neste artikkelDe som fordømmer Israel kriminaliserer norske ledere og offiserer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no