Israel aksepterer våpenhvileforslag

Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I all hemmelighet aksepterte Israel i helgen et våpenhvileforslag fra Egypt. Mandag stemte sikkerhetskabinettet, som består av de tyngste ministerne, at Israel vil akseptere forslaget offisielt. 6 stemte for og 2 stemte imot, opplyser Times of Israel.

Kort tid etter at forslaget ble godkjent, ble Eshkol-regionen nær Gaza-stripen rammet av to terrorraketter. Politisk nestleder i Hamas, Moussa Abu Marzouk, sier våpenhvilen blir avvist av Hamas.

Det egyptiske forslaget går ut på at partene skal legge ned våpnene i 40 timer, før de skal inn i videre forhandlinger om en lengre våpenhvile.

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)
USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)

– Status quo er uakseptabelt
Skulle Hamas og Israel oppnå en våpenhvileavtale så er det bra, men en situasjon der en går tilbake til det som har vært “status quo” mellom partene de siste årene kan “ikke opprettholdes”, sier USAs president Barack Obama.

– Situasjonen på Gaza minner oss på igjen og igjen at “status quo” ikke kan opprettholdes og at den eneste veien til sikkerhet er gjennom en rettferdig og varig fred mellom israelere og palestinerne, der uenigheter blir løst ved fredelige midler på en måte som respekterer verdigheten til alle folkeslag, sa presidenten da han møtte blant annet amerikanske muslimske ledere denne helgen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag