Israel aksepterer våpenhvileforslag

Israels sikkerhetskabinett stemte tirsdag morgen for å akseptere et egyptisk våpenhvileforslag. Hamas har sagt nei til forslaget.
Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Hamas-rakett var nære ved å treffe en bolig i Ashdod i går. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)

I all hemmelighet aksepterte Israel i helgen et våpenhvileforslag fra Egypt. Mandag stemte sikkerhetskabinettet, som består av de tyngste ministerne, at Israel vil akseptere forslaget offisielt. 6 stemte for og 2 stemte imot, opplyser Times of Israel.

Kort tid etter at forslaget ble godkjent, ble Eshkol-regionen nær Gaza-stripen rammet av to terrorraketter. Politisk nestleder i Hamas, Moussa Abu Marzouk, sier våpenhvilen blir avvist av Hamas.

Det egyptiske forslaget går ut på at partene skal legge ned våpnene i 40 timer, før de skal inn i videre forhandlinger om en lengre våpenhvile.

USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)
USAs president Barack Obama (Foto: Wikimedia Commons)

– Status quo er uakseptabelt
Skulle Hamas og Israel oppnå en våpenhvileavtale så er det bra, men en situasjon der en går tilbake til det som har vært «status quo» mellom partene de siste årene kan «ikke opprettholdes», sier USAs president Barack Obama.

– Situasjonen på Gaza minner oss på igjen og igjen at «status quo» ikke kan opprettholdes og at den eneste veien til sikkerhet er gjennom en rettferdig og varig fred mellom israelere og palestinerne, der uenigheter blir løst ved fredelige midler på en måte som respekterer verdigheten til alle folkeslag, sa presidenten da han møtte blant annet amerikanske muslimske ledere denne helgen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise